Nyheter

Innfører mattilbud og økt bemanning på Bedriftshotellet

Tiltakene gjelder fram til august.

På grunn av koronapandemien har Nav og Bedriftshotellet i Langgata i Sandnes laget en tilleggsavtale i tillegg til den gjeldende rammeavtalen.

Bedriftshotellet, som primært leier ut boliger til bostedsløse gjennom Nav, skal til og med august øke bemanningen - samt gi enkelte brukere et mattilbud.

– Vi har hatt en god dialog og kommet fram til dette sammen med Bedriftshotellet. Tillegsavtalen gjelder juli og august, sier Ågot Vatnedal, Nav-leder i Sandnes.

– I september skal vi evaluere og se på om det er nødvendig å videreføre utover høsten, legger Vatnedal.

Årsaken til tiltakene er koronapandemien, forteller Nav-lederen til RA.

– Brukerne av Bedriftshotellet er også i en utfordrende situasjon. Dette er en sårbar gruppe. Det er et redusert mattilbud i byen nå på grunn av koronaviruset. Frivillige organsiasjoner har ikke det samme tilbudet, og aktiviteten er redusert, forklarer hun.

LES OGSÅ: Politiet har hatt 139 oppdrag på Bedriftshotellet (+)

Det er Bedriftshotellet som skal stå for den økte bemanningen og sørge for mattilbudet i praksis. Eier av Bedriftshotellet henviser til kommunen for kommentarer når RA tar kontakt.

Nav og kommunene betaler Bedriftshotellet en døgnpris per plass. Denne døgnprisen øker med den nye tilleggsavtalen på plass. Vatnedal vil ikke fortelle hva døgnprisen er til vanlig, eller hva den er nå.

– Fordi vi har avtale med flere leverandører. Det jeg kan si er at vi betaler litt mer i forbindelse med denne tilleggsavtalen, sier Vatnedal.

LES OGSÅ: Høyre vil forvise måker (+)

Mer fra Dagsavisen