Nyheter

Ingen dager vil bli helt tørre denne uken. Spesielt én dag blir verre enn de andre

Storm, nedbør og sterke lavtrykk er stikkord for høstsesongen.

– Ja, dette er sesongen for storm og nedbør, og det er rette årstiden for sterke lavtrykk, sier Gunnar Livik, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Han opplyser om at tirsdag vil by på bygevær med gløtt av sol. Bygene vil dog ikke bli like intense som på mandag, men mer kortvarige og skiftende.

LES OGSÅ: Passasjer reagerer på manglende smittevern: – Burde hatt antibac (+)

Hissig lavtrykk

Onsdag blir det derimot verre, ifølge meteorologen.

– Onsdag er det ventet et lite, hissig lavtrykk inn i Nordsjøen. Det kan potensielt bli en del nedbør og vind, men det er stor usikkerhet rundt hvor den sterkeste vinden kommer og hvor mye nedbør det vil bli, sier Livik.

– Hvorfor er det så usikkert?

– Det er fordi lavtrykket ikke er dannet enda. I tillegg er det et mindre type lavtrykk – altså mindre enn de tradisjonelle høstlavtrykkene. Det er sikkert at det dannes et lavtrykk, men nøyaktig plassering er fortsatt usikkert, sier han.

LES OGSÅ: Flere kvinner vil til brannvesenet: – Vi ønsker å gjenspeile litt mer av samfunnet (+)

Må håpe på gløttene

Etter en regn- og vindfull onsdag er det tilbake til «vanlige» regnbyger på torsdag.

– Ingen dager ser ut til å bli helt tørre denne uken, men spesielt fredag og lørdag vil det komme gløtt av sol innimellom. I tillegg blir det mildt, mellom 8 og 11 grader, så en slipper å tenke på nattefrost. Det blir helt vanlig høstvær, sier meteorologen til RA.

Oktobernormalen i Stavanger ligger på 9,2 grader. Det er derfor litt varmere nå enn gjennomsnittet, men det er ikke uvanlig mye varmere, ifølge Livik.

– Er det noe sol i sikte, eller er det bare disse gløttene? 

– Det er nok de gløttene man må håpe på. Plutselig kan det slå til med noen timer med sol, men jeg kan ikke garantere hele dager uten skyer og nedbør den neste uken, sier Livik.

Mer fra Dagsavisen