Nyheter

Inge Anda har solgt Sjå Inge: – Plutselig hadde jeg ikke lyst mer

I snart tre år har han drevet kafeen Sjå Inge. Men en dag fant han ut at han vil gjøre noe annet.

– Plutselig hadde jeg bare ikke lyst mer. Jeg åpnet Sjå Inge for to og et halvt år siden og det har vært kjekt å drive, mange kunder og hyggelige ansatte. Men plutselig en dag fant jeg ut at jeg vil gjøre noe annet. Det er en tid for alt, sier Inge Anda til RA.

Han sier restaurant- og utelivsbransjen er en krevende bransje, og at han aldri i sitt liv har hatt fri to helger på rad. Nå, i sin nye jobb hos kafeen Kaffekoppen på Sola, har han fri både kvelder og helger.

– Jeg er 51 år og har jobbet siden jeg var 13, og de siste to-tre årene har jeg jobbet hver eneste helg. Jo eldre du blir, jo mer verdsetter du fri, å kunne planlegge og generelt andre ting enn jobb. Så at noen ville kjøpe Sjå Inge var kjempekjekt, sier han.

Trodde det var drømmen

Anda har solgt 100 prosent av kafeen. Inntil videre skal de fortsette med samme navn, og de har fått oppskrifter, ansatte og stemningen med på kjøpet. Kafeen ble solgt 8. desember, men Anda sier det gikk noen uker før det virkelig gikk opp for ham at han ikke eier det lenger.

– Jeg vil fortsatt at det skal være en suksess med god mat og god stemning. Jeg vil jo at alt det jeg har bygd opp skal vare. Det er jo den beste plassen i byen, sier han og ler.

– Jeg trodde Sjå Inge var drømmen din? 

– Det trodde jeg og. Men du vet.. Du har en drøm, så oppfyller du den, så kommer det andre ting en har lyst å oppleve og gjøre. Så nå skal jeg begynne med landeveissykling, fjellklatring og reise utenlands, sier Anda til RA.

Han sier han sitter igjen med en god følelse etter salget, og at kafeen ble solgt til «en skikkelig kar».

– Ja, jeg føler at kafeen er i veldig gode hender.

Vært med på mye spennende

Andas nye jobb er hos Kirkens Bymisjon på Sola, hvor han skal drive kafeen Kaffekoppen.

– Det er en kafé Kirkens Bymisjon driver i samarbeid med frivillige og folk i jobbtrening. Alt vi serverer er overskuddsmat som ellers ville blitt kastet, så hver dag er det spennende å se hva slags mat vi får tak i, sier Anda.

– Og du skal ikke jobbe kveld eller helg? 

– Nei, nå jobber jeg fra 08.00 til 15.30. Så nå har jeg endelig skjønt hvor fantastisk vanlige folk har det, sier Anda og ler, før han legger til:

– Jeg har hatt et fantastisk liv, og jeg har vært med på mye spennende som kokk. Men akkurat nå vil jeg gjerne gjøre noe annet. Så får vi se. Det er jo bedre å angre på noe du har gjort enn noe du ikke har gjort.

Mer fra Dagsavisen