– Ikke som vanlig, men koselig

Det var en nær uvirkelig 17.-mai-feiring med brannbilparade, festkledd ordfører, og nesten folketomme gater i Stavanger.

Ordfører Kari Nessa Nordtun og leder i 17. mai-komiteen, Ann Sesilie Tekfeldt, hadde bare øvrige komitémedlemmer, kommunens ansatte, noen fotografer, korpsmedlemmer fra IMI Brass og enkelte som tilfeldigvis kom forbi da brannbilen «Pitchen» fikk politieskorte fra Lars Hertervigs gate, gjennom Øvre Strandgate, med stopp for musikk til IMI Brass på Einar Hedens plass, for så tur videre til Konserthuset.

– Det var ikke som en vanlig 17.-mai! Uansett, det var veldig koselig å kjøre gjennom Gamle Stavanger, sier ordfører Kari Nessa Nordtun til RA.

17. mai-været: Grå nasjonaldag 

Det var grått, og det hadde nettopp vært et skikkelig regnskyll under flaggheising ved Rådhuset, men blant de hvite trehusene var det fint. I bakkant, etter brannbilen og politimotorsyklene, vandret andre medlemmer av 17. mai-komiteen, forsøksvis i tråd med smittevernrådene.

– Det var pent pyntet langs ruten, og fint å kunne gratulere folk med dagen der de sto i vinduene sine, sier Nessa Nordtun. 

Dette var hennes første 17. mai-feiring som ordfører.

Tekfeldt trivdes også på brannbilen, selv om koronaen setter preg.

– Det var veldig annerledes, men det var selvsagt stor stas å få stå på brannbilen og gratulere folk med dagen, sier Tekfeldt.

SE FESTSENDINGEN: Se 17.mai-festsending fra Konserthuset her 

Håper folk koser seg

Hun så fram til dagens feiring, og håper byens befolkning satte pris på dagen.

– Jeg håper folk koser seg, og får med seg sendingene fra Konserthuset. Ikke minst gleder jeg meg til neste år, og da håper jeg vi kan feire med et folkehav i Sentrum, sier Tekfeldt med et smil. 

SE BILDESERIE: Kransenedleggelser: Hedret de falne