If har hittil erstattet 90 totalskadde biler

Mange av forsikringsoppgjørene i forbindelse med brannen i parkeringshuset på Sola er allerede ferdige.

– Forsikringsselskapet If har mottatt 450 skademeldinger etter brannen på Stavanger lufthavn, Sola 7. januar. Det er et stort spenn i skadene, alt fra biler som har brent opp til biler som bare har trengt vask, rens og polering. Det siste gjelder for en god del av bilene som sto parkert på område P7 utenfor P-huset, skriver forsikringsselskapet If i en pressemelding.

If har til nå erstattet 90 totalskadde biler, og det vil bli flere, opplyser de. Oppgjørene er også ferdige for mange biler som bare har fått mindre skader. Skadebehandlingen fortsetter i høyt tempo, og en egen gruppe av skaderådgivere jobber bare med Sola-brannen.

Selv om mange av oppgjørene er ferdige, vil If vente med å gå ut med summer.

–  Fortsatt er det ikke full oversikt over skadene på bilene i p-huset. Anslag på hvor mange millioner kroner bilskadene vil bli til slutt, ønsker vi ikke å gjøre. Først når alle kjøretøyene er ute og faktisk sjekket, vil vi og andre forsikringsselskaper få fasiten. Vi vet fra videobilder via drone og fjernstyrt robot med kamera at en del biler bare ser ut til å ha fått mindre til moderate skader, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Allerede tidlig på formiddagen etter brannen hadde vi medarbeidere til stede på flyplassen for å bistå kundene på brannstedet. Det har gjort at vi fikk inn skademeldingene raskt og blant annet kunne hjelpe med å skaffe leiebil på forsikringen, legger Clementz til.

Det er planlagt at arbeidet med å hente ut bilene fra p-huset starter torsdag ettermiddag. Operasjonen er et samarbeid mellom Avinor, Viking Redningstjeneste og forsikringsselskapet If. If koordinerer operasjonen.

– Sikkerhet kommer foran alt, og folk må være forberedt på at det kan ta en del tid å få ut alle bilene. Vi snakker dager og kanskje uker. De som har skadde eller oppbrente biler må forholde seg til sitt eget forsikringsselskap, og følge den skadebehandlingen som skjer der. Det har ingen hensikt å møte opp på Sola. De som jobber med operasjonen trenger ro til å konsentrere seg om bergingsjobben, sier Clementz i pressemeldingen.