Hun får full tillit på topp

Full oppslutning til Olaug V. Bollestad som listetopp etter første høringsrunde i Rogaland KrF.

Fredag sendte valg- og nominasjonskomiteen i Rogaland KrF sitt høringsutkast til alle lokallagene i fylket. På topp får landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad fornyet tillit, mens det er en delt innstilling på andreplassen mellom Anne Kristin Bruns fra Stavanger og Hadle Rasmus Bjuland frå Hå.

Det er tidligere varaordfører i Stavanger kommune i en årrekke, Bjørg Tysdal Moe, som har ledet nominasjonskomiteen for fylkeslaget. 

– Alle høringssvarene fra første høringsrunde peker på renominasjon av Olaug V. Bollestad som listetopp, sier Bjørg Tysdal Moe i en pressemelding fredag. 

Glad for tilliten

Bollestad uttrykker glede for tilliten og ser frem til å jobbe videre for KrF sine kjernesaker. 

 – Vi har en høy arbeidsledighet, og det å sikre folk arbeid og arbeidsplasser er en annen viktig jobb.Som en viktig del av dette må vi sikre landbruksnæringen i Rogaland. Vi må utvikle teknologi og næringsmiddelindustrien, samtidig som vi ikke bare må vedta, men praktisere et strengt jordvern for å sikre matproduksjonen i landet vårt, sier Bollestad.

LES OGSÅ: Disse vil Rogaland Arbeiderparti nominere til stortingsvalget 2021

Delt 2. plass

Høringsutkastet viser at komiteen er delt når det gjelder andre- og tredjeplassen, hvor komiteen i sitt utkast peker på Anne Kristin Bruns (57) fra Stavanger og Hadle Rasmus Bjuland (20) fra Hå på disse to plassene. På fjerdeplass peker komiteen på Alf Magne Grindhaug (54) fra Karmøy.

Stavanger KrFs Anne Kristin Bruns er også glad for tilliten. 

– Som odelsjente som nå bor i byen, så kjenner jeg både distriktene og bynære strøk. Med denne kombinasjonen, tror jeg at jeg vil kunne gjøre en god jobb for alle innbyggerne i hele det flotte fylket vårt, sier Bruns.

Også Hadle Rasmus Bjuland ser nominasjonen som en tillitserklæring.

– For meg er det stort i seg selv å være foreslått på andreplassen sammen med Anne Kristin som er en erfaren politiker jeg respekterer høyt og alle de andre dyktige KrFerne på lista. Jeg har veldig tro på KrFs prosjekt og har lyst å være med å gjøre en jobb for partiet, sier han. 

Lokallagene har nå frist til 30. september til å svare i denne andre og siste høringsrunden. 

Takket nei

Geir S. Toskedal, som sitter på Stortinget denne perioden, har tidligere gjort det klart at han ønsker å slippe nye krefter til, og at han har derfor takket nei til å la seg renominere.

Det samme har også Marie Ljones Brekke fra Stavanger sagt. Både Brekke og Jonas Andersen Sayed fra Sokndal, Reid Ivar B. Dahl fra Hå ble foreslått av mange lokallag i første høringsrunde.

– Av ulike grunner har de takket nei til å stå de fremste plassene, opplyser komitéleder Tysdal Moe.

Nominasjonsmøtet i Rogaland KrF finner sted på Scandic Forus Hotell, den 25. november kl. 18.00. På møtet kan det møte 124 delegater.

Dette er listeforslaget fra Rogaland KrF: 

1. Olaug V. Bollestad, 58 år, landbruksminister/intensivsykepleier, Gjesdal

2. og  3. delt:

Anne Kristin Bruns, 57 år, politiker/ barnevernspedagog, Stavanger

Hadle Rasmus Bjuland, 20 år, student, Hå

4. Alf Magne Grindhaug, 54 år, varaordfører/ daglig leder, Karmøy

5. Oddny Helen Turøy, 46 år, lærer, Sandnes

6. Arnfinn Clementsen, 67 år, pastor og rådgiver, Sola

7. Solveig Ege Tengesdal, 57 år, politiker/ økonom, Eigersund

8. Jonas Andersen Sayed, 22 år, ordfører, Sokndal

9. Svanhild Løge Skålheim, 48 år, kreftsykepleier, Suldal

10. Tom Landås, 61 år, daglig leder/ personalrådgiver, Haugesund