Hjørdis Kluge Smedvig på formuetoppen i Stavanger

Tirsdag slippes skattelistene. Sjekk listen over personene som har mest formue i Stavanger.

Det er en kvinne som topper formuetoppen i Stavanger. Med en formue i 2018 på i overkant av 1,5 milliarder kroner  er Smedvig-arvingen, Hjørdis Kluge Smedvig (født 1951), én av to milliardærer i Stavanger.

Kluge Smedvig er søster til Peter T. Smedvig, og mor til Julia Smedvig Hagland og Petter Smedvig Hagland.

LES OGSÅ: Disse tjente mest i Stavanger

Den andre milliardæren i Stavanger er Tore Lærdal (født 1952), som i fjor hadde en formue på nesten 1,2 milliarder kroner. Tore Lærdal er styreleder og daglig leder i Laerdal Medical, som er en betydelig internasjonal leverandør av opplærings- og behandlingsutstyr for livreddende førstehjelp og pasientsikkerhet. Selskapet har hovedkontor i Stavanger.

LEDER: Skatt er ingen privatsak

Lærdal-familien preger formuetoppen i Stavanger. På tredjeplass finner man Hanne Kristin Lærdal (født 1976) med i overkant av 915 millioner i formue. Deretter Jon Åsmund Lærdal (født 1979) med 911 millioner kroner og Ingrid Lærdal (født 1983) med 898 millioner.

LES OGSÅ: Disse tjente mest i Norge i 2018

På 6. plass er Yuhong Jin Hermansen (født 1968) med en formue på 875 millioner kroner. Jin Hermansen er enke etter Stavanger-forretningsmannen Folke Hermansen bak  Det Stavangerske Dampskibsselskap. Jin Hermasen overtok ledelsen i familiebedriften i 2006. 

LES OGSÅ: Slik søker du, og slik ser du hvem som søker på deg