Nyheter

Herlige rieslinger fra Von Buhl

Von Buhl er blant Tysklands aller beste produsenter og har kommet med herlige rieslinger i 2018-årgangen.

et er ikke så lenge siden jeg testet Von Buhls viner i 2017-årgangen. Etter å ha testet noen av 2018-vinene er konklusjonen at disse er like bra og særlig gjelder det vinen fra vinmarken Pechstein.

Von Buhl er en av Tysklands beste vinprodusenter og de eier en stor del av Erste Lage- og «GG»-vinmarkene rundt Deidesheim og Forst i nordlige Pfalz. Vinene fra deres egne vinmarker er alle økologisk sertifiserte og husets stil er knastørre og mineralske viner.

Urolig bra sherry

Blant ukens viner er også en fino sherry fra produsenten Valdespino. Inocente er en enkeltvinmarkvin der soleraen er ti år gammel når den tappes. Resultatet er en utrolig god sherry med preg av sjø, nøtter og bakst.

På tampen tar vi også med en Barolo fra Renato Ratti. Marcenasco har kommet i 2017-årgangen som kan drikkes nå ned noe lufting, men som vinner på å bli lagret noen år.

7159901 Von Buhl Forster Freundstück Riesling GG 2018 (Rheinphalz, Tyskland) kr 449,90 (BU) (90 poeng og terning fem)
Middels kraftig gulfarge og lukter av sitrus og eple sammen med mineraler. Har god konsentrasjon og smaker av sitrus og eple før den avslutter med meget bra syrlighet.

168301 Von Buhl Forster Pechstein Riesling Grosse Lage 2018 (Rheinphalz, Tyskland) kr 534,90 (BU) (92 poeng og terning fem)
Har nokså kraftig gulfarge og lukter av sitrus og tropisk frukt sammen med flintaktige mineraler. Har bra fylde og smaker av sitrus og gule frukter sammen med fint mineralpreg før den avslutter med meget god syre.

3032201 Ratti Barolo Marcenasco 2017 (Piemonte, Italia) kr 389,90 (BA)(93 poeng og terning seks)
Nokså lys rødbrun farge. Lukter av mørke bær sammen med tjære, lær og lyse blomster. Meget bra fylde og smaker av syrlig kirsebærfrukt med hint av lakris og lær. Avslutter med en god dose tanniner og meget fin syre.

11887301 Valdespino Inocente Fino (Jerez, Spania) kr 239,90 (BU) (91 poeng og terning seks)
Middels kraftig gulfarge. Lukter av sjøvann, bakst, og flor. Lett og delikat i smaken der det går i eple sammen med sjø, salt, nøtter og bakst før den avslutter med helt strålende syre.

Ukens anbefaling

3133501 Ch. de Ségriès 2018 (Lirac, Rhône, Frankrike) kr 199,90 (BA) (88 poeng og terning seks)
Dette er en vin som har vært i polhyllene i en årrekke og som stadig vekk leverer strålende kvalitet med tanke på prisen. Nokså kraftig rødlilla farge. Lukter av mørke bær sammen med urter og krydder. Har bra fylde og smaker av mørk og syrligsøt bærfrukt sammen med krydder og urter. Avslutter med nokså forsiktige tanniner og meget fin syre.

Mer fra Dagsavisen