Nyheter

Her skal brukerne få venner som naboer

I et bofellesskap Stavanger kommune bygger nå, skal brukerne selv eie boligene. Personalet får base i samme bygg.

Ett privat og ett kommunalt bofellesskap er på vei til oppføring i Gunnar Warebergs gate på Tjensvoll. De vil bestå av syv leiligheter i hver bygning.

Boligene skal brukes av unge voksne utviklingshemmede og personer med kognitive lidelser. I tillegg vil der være en base for personell i hvert bygg, som skal driftes av Stavanger kommune.

Prosjektet er arbeidet fram etter initiativ fra en foreldregruppe.

– Vi har holdt på noen år, men slike prosesser tar jo tid, og vi har hatt et veldig godt samarbeid med Stavanger kommune, sier Gro Ellingsen, representant for foreldregruppen.

(artikkelen fortsetter under illustrasjonen av bygningene)

Skisse av boligene. Illustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitekter

– Gir trygghet

På Tjensvoll vil ungdom og unge voksne som dels kjenner hverandre fra før bli naboer.

– Nå får vi påvirkning på hvem som skal være de nærmeste naboene. Det gir trygghet, og et godt og trygt sted å bo for våre ungdommer, sier Ellingsen til RA.

Bofellesskapene i Gunnar Warebergs gate er ett av flere bofellesskap der brukerne selv skal eie boligene. Brukerne i det private bofellesskapet skal kjøpe og eie leilighetene, mens det andre bofellesskapet skal være eid av Stavanger kommune.

LES OGSÅ (RA +): Planer om blokker i Auglendsdalen til politikerne på ny

– Veldig glad

– Nå får vi de to første, brukereide bofellesskapene opp å stå. Det er jeg veldig glad for, sier Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd.

Hun peker på at boligene og byggemodellen gir fordeler.

– Det er uhyre viktig å kunne tilby gode og trygge boliger for brukerne, og for foreldrene, sier Fosse.

Utvalg for by- og samfunnsutvikling (UBS) behandler byggeplanene torsdag. Det er satt penger til drift fra 2022 i handlings- og økonomiplanen for Stavanger kommune.  Planene er blitt lagt ut for høring og offentlig ettersyn etter første gangs behandling. Nå skal saken fra UBS til godkjenning i kommunestyret.

LES OGSÅ (RA +): Her skal Våland-barna gå i barnehage

Mer fra Dagsavisen