Hektiske måneder på SUS

Navn i nyhetene: Kommunikasjonsdirektør ved Stavanger universitetssykehus Helga Strand Vestbø har hatt noen hektiske måneder på jobb. Nå jobber sykehuset med ny podkast som skal ha premiere denne uken hvis alt går etter planen.

Hvem: Helga Strand Vestbø
Hvorfor: Kommunikasjonsdirektør ved Stavanger universitetssykehus. Tidligere journalist og politisk rådgiver. Sykehuset kommer i disse dager ut med en egen podkast som heter «Sykehuslegene». Podkasten har vært planlagt siden i fjor høst og første episode vil handle om kvinnehelse. 

– Hvordan har jobben vært de siste to månedene? 
– Den har vært hektisk og utfordrende, men også veldig meningsfull. Perioden har i stor grad båret preg av koronasituasjonen vi er i. Det er naturlig nok et veldig stort informasjonsbehov, både hos våre pasienter og i befolkningen for øvrig. Dette er en situasjon som omfatter alle på en eller annen måte. Men selv om det har vært krevende, så er jeg utrolig imponert over måten ledere og medarbeidere på SUS har håndtert den på og gjennomført nødvendige endringer på for at vi skal kunne ta imot pasienter på en god og trygg måte. 

– Hvordan har det vært å jobbe så mye med korona? 
– I begynnelsen spesielt, var det en situasjon med hurtig utvikling og der informasjonsbildet endret seg betydelig fra dag til dag, den første tiden fra time til time. Det folk flest gjerne legger merke til er de sakene som står i mediene eller som blir lagt ut på sosiale medier, men noe av det viktigste for meg i denne situasjonen har vært at de bortimot 8000 medarbeiderne på Stavanger universitetssykehus får presis, nødvendig og oppdatert informasjon til enhver tid. 

– Hva gjør du for å slappe av etter hektiske arbeidsdager da?
– Nå har det handlet mye om jobb i det siste, men utenom det så har jeg har klart å ta igjen en del TV-serier som jeg har gått glipp av. Ellers kan jeg jo ikke treffe folk som tidligere, så jeg har hatt noen hyggelige digitale vinkvelder med venner. Så prøver jeg av og til å ta meg en tur hjem til Finnøy, der jeg er fra. 

– Hva er det kjekkeste med jobben din?
– Det å jobbe på Stavanger universitetssykehus med så mange dyktige fagfolk er i seg selv et privilegium, 
og det er både motiverende og veldig lærerikt. Vi startet opp med livesendinger på SUS sin Facebook-side i januar. Dette har vært veldig gøy å jobbe med, og en fin måte å formidle viktig kunnskap fra våre eksperter. Vi lager også podkast av sendingene, og podkasten «Sykehuslegene» har premiere denne uken hvis alt går etter planen.  

– Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Jeg er veldig glad i å lese, men det er ingen enkeltbok som peker seg ut for meg personlig. «The Great War for Civilisation», er en av mange gode og opplysende bøker av den britiske journalisten Robert Fisk. 

– Hva gjør deg lykkelig?
– Jeg kjenner jeg blir litt lykkelig hver gang jeg vinner en runde sammen med quizlaget mitt. Vi har faktisk blitt ganske gode, vi er veldig gode på politikk, generelle og samfunnsspørsmål. Også er vi veldig dårlig på sport og musikk. 

– Hvem var din barndomshelt?
– Da tror jeg at jeg må si Gro Harlem Brundtland. Jeg vokste opp på 80- og 90-tallet da hun hadde sin statsministerkarriere. 

– Hva misliker du mest ved deg selv?
– Det tror jeg ikke jeg skal gi noen kommentar til, he he.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Jeg er jo veldig glad i å reise, det er klart det er satt litt på vent nå. Så jeg gleder meg til jeg kan begynne å reise igjen. Ellers synes jeg det er kjekt å bare være sammen med gode venner og spise god mat. Jeg er og heldig som bor sentrumsnært, så jeg har jo tilgang til et område med mange gode spisesteder og utesteder. Jeg har handlet mye takeaway de siste ukene, nå som vi ikke har kunne gått ut å spise.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Jeg kunne gjerne gått i tog for å øke bevisstheten om hvor viktig vaksiner er, og at det handler om det ansvaret vi alle har for fellesskapet.

– Er det noe du angrer på?
– Ja, jeg angrer på masse jeg, men jeg prøver å ikke dvele så mye ved det. 

– Hvem ville du stått fast i heisen med?
– Akkurat nå så prøver jeg å unngå heiser. Både fordi jeg tenker at det er det er vanskelig å kombinere med den nødvendige avstandsregelen og så tenker jeg at man har godt av å gå i trapper.