Nyheter

Har skrevet bok: Første opplag utsolgt før boken er i butikkhyllene

– Jeg har jo holdt på med denne tematikken i sosiale medier i syv år. Derfor var jeg veldig usikker på om temaet fortsatt har livets rett.

Hvem: Veronica Simoné Fjeld

Hva: Fjeld er programleder i TV-Vest og driver i tillegg Snapchat-kontoen Yummumummy hvor hun daglig har 100.000 visninger. Tirsdag gir hun ut boken «Du er fantastisk».

– Det er mye på gang for deg om dagen! Og nå slippes boken din på tirsdag?

– Ja! Første opplag er allerede solgt ut. Jeg synes jo det høres sprøtt ut at vi skal lansere en bok som allerede er solgt ut, på en måte. Men sånn er det. Den kommer i butikker over heeeeeele landet på tirsdag.

– Og hvor mange bøker er det som allerede er solgt? 

– 5000. Så nå kommer det et nytt opplag på nye 5000.

– Oi, det må du jo være fornøyd med? 

– Jeg er dødsfornøyd! Det er kjempegøy. Jeg har jo holdt på med denne tematikken i sosiale medier i syv år. Derfor var jeg veldig usikker på om temaet fortsatt har livets rett, eller om folk er lei og føler at det faktisk har skjedd en endring. Men responsen viste at folk gjerne vil ha en litt mer varig påminnelse. Og det som er fint med boken er at du kan bruke den som et slags oppslagsverk. Hvis du føler at «rauå» er litt flat en dag, så kan du se på kapittelet som handler om rumpe.

– Så boken er delt opp i et kapittel per kroppsdel, på en måte? 

– Ja, de mest «forhatte» kroppsdelene. De delene som normalt sett blir løfta fram som noe vi bør forbedre, som leppene, vippene, puppene og magen.

– Hvordan fungerer det egentlig? 

– I kapittelet om mage åpner jeg med alle måtene vi snakker om mage på; muffinmage, bilring og fettforkle. Alle benevnelsene på magen. Og så kommer det en litt personlig historie om min egen mage fra da jeg var ung. Det er en tekst hvor jeg håper den som leser sitter igjen og tenker at «jeg har jo en normal mage, og det er ingenting i veien med at den er som den er akkurat nå».

– Ja, er det det som er litt greia med boken i sin helhet, kanskje? 

– Jeg vil gi noe annet enn det skjønnhetsbransjen gir oss hver dag. Dette er ikke noe grensesprengende, nytt stoff, men jeg er opptatt av at kropp er naturlig, og det er ingenting du trenger å forbedre. Dessuten arresterer jeg skjønnhetsbransjen litt i denne boken, og jeg håper den kan gjøre at bransjen løfter blikket litt og ser sin rolle i alt dette.

– Jeg har fått inntrykk av at du skrev denne boken sykt fort? 

– Jeg hadde fem uker sommerferie, og den ble brukt på å skrive. Dette er jo ikke en bok hvor jeg trengte å lage en helt ny historie, for jeg hadde det jo allerede i meg, på en måte. Jeg måtte bare finne ut hvordan jeg skulle gjøre det. Og da jeg fant ut at jeg skulle dele det inn i kroppsdeler ble det en relativt «enkel» oppgave.

– Og mandag kveld er det bokbad. Bokstavelig talt? 

– JA! Jeg hadde ikke lyst å sitte på en scene og snakke om en bok. Så jeg sa at hvis vi skal ha bokbad, så må vi ha det i et basseng. Det blir «low key», champagne og leopard-badedrakt. Så kommer min gode venn og partner Rune Bjerga for å bokbade meg.

– Og nå er det jo snart slutt på showene dine også. Jeg leste et sted at dette blir siste runde? 

– Ja.. Jeg gjorde 24 show i fjor, og nylig gjorde jeg et par i Bergen og Haugesund. Da var det et år siden sist, og da merket jeg at dette er... øyeblikksstoff. Jeg er redd jeg skal ende opp med å tenke «fy faen, nå er jeg lei», så jeg bestemte meg for å gi meg før det skjer. Derfor blir dette siste reis.

– Men du har fortsatt et par igjen? Og et av dem skal til og med strømmes? 

– Jeg har fått så mange spørsmål om ikke jeg kan komme til Kirkenes, Harstad eller Oslo, men nå streamer jeg et av showene i stedet. Jeg synes det er så kult at vi har klart å få det på plass! Det blir full flerkameraproduksjon og med publikum i salen. Superproft og veldig gøy!

– Og så over til de vanlige spørsmålene: Hva gjør deg lykkelig?

– En god, saftig fyrstekake. Og tid med folk i den nærmeste kretsen.

– Hvem var din barndomshelt?

– Det er jo det kjedelige svaret, men det har alltid vært farmor. Hun var en jeg så opp til, og som jeg fortsatt ser opp til.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg har litt for kort lunte overfor ungene. Dessuten er jeg over snittet ryddig, og ingen holder samme standard som meg. Det fører jo til at jeg går rundt og rydder etter alle andre, og det tar mye tid. Jeg blir jo lykkelig av å rydde, men det irriterer meg at jeg ikke kan slappe av med rot.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Det gjør jeg jo hele veien, så for meg er ikke det et begrep. Har jeg lyst på noe, så har jeg lyst på noe, og jeg lever til det fulle. Hvis jeg har lyst på biff, så lager jeg biff. Har jeg lyst på vin, så tar jeg vin. Livet har gitt og jeg tar imot.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med? De aller fleste svarer samboeren. Eller Trump.

– Absolutt ikke samboeren. Må det være et menneske?

– Nei, det står det ingenting om.

– Det er jo et helvete å være innesperret i et rom, så det hadde vært kjekt med en sparringpartner som bare lytter. Og i tillegg en du kan spise hvis det blir krise. Jeg har veldig sansen for geiter, og det er jo en langsiktig løsning med en geit, siden jeg ikke vet hvor lenge jeg må være der. Så... En geit, da.

Mer fra Dagsavisen