Nyheter

– Har sett flere som ikke bruker det

Du har kanskje sett at det er folk som dropper munnbindet på bussen. Folk legger merke til det, men det er lite Kolumbus kan gjøre med problemet.

Ifølge Stavanger kommunes lokale koronarestriksjoner er det siden mandag denne uken påbud om bruk av munnbind når man reiser kollektivt. Påbudet gjelder også inne på stasjonsområdene.

Etter at påbudet om munnbind på kollektivtransport kom i Stavanger mandag, har flere sett at det er folk som ikke tar det i bruk på bussen.

Kronisk sykdom

Anne Kristin Torkelsen jobber til daglig med hudpleie. Det hun har sett på bussen siden mandag syns hun er skuffende.

– Jeg har sett flere på bussen som ikke har brukt munnbind etter at påbudet kom, sier Torkelsen til RA og fortsetter:

– Jeg syns ikke det er bra i det hele tatt. Jeg har selv en kronisk sykdom og derfor er det veldig viktig for meg å holde meg frisk.

– Syns du det er greit å gå på bussen hvis du har glemt å ta med munnbind?

– Hvorfor skal folk glemme seg ut når det blir skrevet om påbudet overalt. Det står til og med på busstavlene, sier Torkesen.

Hvem skiller seg ut?

Monica Maria er bussjåfør i Kolumbus og syns folk har blitt flinkere til å bruke munnbind, men også hun har også sett folk som ikke har det på bussen.

Hun har lagt merke til at det er spesielt en aldersgruppe som skiller seg ut.

– Det er ofte de eldre som ikke har det på, sier Maria til RA.

Hun mener ungdommen er flinkere til å ta i bruk munnbindet.

Der er bussjåføren Aleksandr Kazikov uenig med kollegaen sin. Han har opplevd at de eldre er flinke til å bruke munnbind på bussen.

– Det er heller ungdommen som glemmer seg litt ut, sier Kazikov til RA.

Kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus, Elisabeth Tostensen, sier at de ikke har oversikt over om folk følger påbudet eller ikke.

Tostensen sier også at Kolumbus ikke har mulighet til å gjøre noe som helst dersom det kommer passasjerer om bord uten munnbind.

Mer fra Dagsavisen