Han skal lede Altibox fremover

Tor Morten Osmundsen blir ny administrerende direktør i bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox.

Det opplyser Altibox i en pressemelding tirsdag. 

– Jeg ser fram til å bygge videre på Altibox-suksessen sammen med de mange dyktige ansatte og partnerne våre som leverer bredbånd og underholdningstjenester til over 600 000 kunder i hele landet, sier Tor Morten Osmundsen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Her finner du bysyklene i din kommune – og her kan det komme flere ladestasjoner

Lang og bred erfaring

Osmundsen har lang og bred toppledererfaring blant annet fra ABB Robotics og Laerdal Medical.

Den nye Altibox-direktøren har inngående kjennskap til Lyse-konsernet fra stillingen som administrerende direktør i Skangas frem til Lyse solgte seg ut av LNG-virksomhet.

Siden februar 2018 har Osmundsen vært administrerende direktør i Lyses fiberselskap lokalt i Rogaland; Lyse Fiber. I denne stillingen jobbet han tett med de øvrige fiberselskapene i Norge og Danmark som inngår i Altibox.

Skyhøye krav

Konserndirektør Tele i Lyse, Toril Nag, som er styreleder i Altibox og i Lyses fiberselskaper skryter av den nye direktøren.

– Tor Morten er veldig sterk både på det kommersielle og det finansielle. Han har også tung ledererfaring fra både nasjonal og internasjonal virksomhet. Hele telekombransjen er inne i en krevende omstillingstid og kravene til den som skal lede selskapet, er skyhøye, sier Toril Nag. 

LES OGSÅ: Fant død fisk etter p-hus-brannen – skal se på miljøkonsekvensene

I infrastrukturselskapet Lyse Fiber AS, som Osmundsen forlater, vil det snarlig startes en rekrutteringsprosess for å finne en ny person til sjefsstolen, opplyser Altibox. 

Inntil videre er avdelingsleder Kenneth Asheim konstituert som administrerende direktør.