Daglig leder Christian Tønnevold og Stavanger Parkering kommer godt ut av prissammenligningen med andre storbyer. Foto: Caroline T. Gilje

Gratis parkering i byene: – En håndsrekning til sentrum

Fra og med lørdag morgen blir det gratis parkering i Stavanger og Sandnes.

Gratis-parkeringen vil gjelde i alle Stavanger Parkerings p-anlegg. 

– Vi gjør dette fordi det er kommet råd om at folk ikke skal velge kollektivt i den situasjonen vi er i nå. Vi gir rett og slett en håndsrekning til sentrum. De som skal på jobb og de som skal handle skal få gjøre dette uten smittefare. Vi holder hjulene i gang. Folk trenger melk og brød, sier daglig leder i Stavanger parkeringsselskap KS, Christian Tønnevold til RA.  

LES OGSÅ: Legevakten: Hvem trenger koronatest?

Spesiell situasjon

Stavanger Parkering er eid kommunen og følger derfor kommunens retningslinjer. Inntil videre er det usikkert hvor lenge dette tiltaket vil vare.

Det tok ikke RA mange minuttene å finne synlig bevis for tagging i sentrumskjernen torsdag. Her fra Jorenholmen. Foto: Roy Storvik.

– Dette blir en dag-til-dag-vurdering. Vi er i en ekstremt spesiell situasjon, sier han.

Tønnevold fastslår at de har cirka 90 prosent av parkeringskapasiteten i byen. Han forsikrer at økonomien kommer i annen rekke. Nå jobber kommunen for løsninger som vil bidra til minst mulig smittespredning av korona. Det er bare en ting som må på plass før lørdag morgen. 

– Vi må få på plass logistikken. Vi har automatisk skiltregistering og dette må slås av i denne perioden. Vi valget lørdag morgen som tidspunkt for at det skal være minst mulig biler i parkeringshusene våre, sier Christian Tønnevold. 

LES OGSÅ: Nav Rogaland: Forventer flere permitteringer

Gratis også i Sandnes

Ordfører Stanley Wirak (Ap) i Sandnes bekrefter at det samme tiltaket vil bli gjennomført for kommunale parkeringsplasser i sentrum.

– Dette er jo stikk i strid med 0-vekstmålet, men vi gjør det siden vi er i en krisesituasjon. Både for å hindre at folk klumper seg sammen på kollektive transportmidler og for å hjelpe butikkene, som virkelig sliter nå, sier Wirak til Aftenbladet. 

LES OGSÅ: – Folkelig angst og frykt skaper hamstring