Nyheter

Godvær i vente

Nyttårsaften er det meldt oppholdsvær med fare for en og annen regnbyge på ettermiddagen. Godværet kommer først på søndag.

– Nyttårsaften blir det stort sett oppholdsvær i Stavanger og omegn. Det er en liten mulighet for en og annen regnbyge på ettermiddagen, og så vil det bli skyet eller delvis skyet, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Haldis Berge, til RA.

– Vil det være så mye skyer at det blir et problem å få med seg fyrverkeriene? 

– Det vil bli en del skyer, men jeg tror de skal være såpass høyt opp at det ikke vil ha så stor betydning for utsikten, sier Berge.

Hun legger til at det vil være rundt to-tre grader på nyttårsaften.

– Det samme gjelder fredag, første nyttårsdag.

Mye av været vil være det samme disse to dagene.

– Stavanger får delvis skyet og oppholdsvær fredagen. Både nyttårsaften og første nyttårsdag vil det være lite vind, og stort sett skiftende bris, sier Berge.

LES OGSÅ: Slik får hunden din en fin nyttårsfeiring

Bedre vær i vente

Lørdag er det forventet skyet eller delvis skyet vær i Stavanger-området. Ifølge meteorolog Haldis Berge er det muligheter for perioder med regn i kyststrøkene, men dette er det noe usikkerheter rundt.

– Det ser ut til at været blir bedre igjen søndag. Da ser det ut til å bli stort sett pent vær, litt kaldere temperaturer og mindre skyer, sier hun.

Meteorologisk institutt kan slå fast at 2020 er det varmeste året som er målt i Norge siden målingene startet for 120 år siden. Temperaturene som er forventet de neste dagene er normale.

– Årets nyttårsvær skiller seg ikke ut fra tidligere år, sier Berge.

Hun forteller at været vil være nokså likt på fjellet som i byen, med rolige vindforhold og en god del skyer.

– Det er litt snø i fjellområdene, men det varierer veldig. Hvor mye snø det er kommer an på sted og hvor høyt opp det er, sier Haldis Berge til RA.

LES OGSÅ: Her blir det fyrverkeri i Stavanger

Ingen felles fyrverkeri i Vågen

Stavanger kommune skriver på sine nettsider at de har besluttet å avlyse fellesfyrverkeriet i Vågen for å unngå at folk samler seg i sentrum.

Det vil derfor bli oppskyting av felles fyrverkeri på Madlatua, Kiwi-banen på Hundvåg, Varden, Byhaugen, Vålandstårnet og i Jåttåvågen.

Det er i ikke tillatt å tenne fyrverkeri i tettbebyggelse, hvilket vil si i vanlige by- og boligområder.

Stavanger kommune understreker spesielt forbudet mot all bruk av fyrverkeri i hele trehusbyen. Det omfatter sentrum og bydeler nær sentrum, et område med i alt 8000 bygninger.

I Sandnes kommune er det besluttet at det ikke skal være felles oppskytning av fyrverkeri. De har heller ikke bestemt og fastsatt oppskytningsplasser for innbyggerne i kommunen.

LES OGSÅ: Tid for nyttårsbobler

Mer fra Dagsavisen