Nyheter

Godt fra Uruguay

I Uruguay er det druetypen tannat som gjelder. Resultatet er herlige biffviner.

Bodegas Garzón holder til i landsbyen og området med samme navn i Uruguay. Vinhuset lager en rekke viner av forskjellige druetyper, men i Uruguay det tannat-druen som gjelder.

Den kommer opprinnelig fra Madiran i Sørvest-Frankrike, men har vist seg å trives riktig så bra på andre siden av jordkloden. Garzón Tannat Reserva er nå på polet i 2018-årgangen, og selv om den er på bestillingsutvalget, er den også inne på en rekke polutsalg. Vinen smaker av mørke bær sammen med urter og krydder, og er et perfekt følge til en god biff.

Nytt på polet nå i januar er også en vin fra Garzón laget av albariño-druen, som smaker av sitrus og fersken, og som passer til sjømat og spicy asiatisk mat.

Det er januar og på tampen tar vi også med oss to gode billigviner som begge er å få på de aller fleste polutsalg. Saladini Pilastri Rosso Piceno er laget av montepulciano og sangiovese og byr på veldig mye vin for pengene. Et enda bedre kjøp er Côtes du Rhône 2019 fra Domaine Séminaire som er laget av grenache, syrah og carignan.

LES OGSÅ: Tid for nyttårsbobler

Ukens anbefaling

12180001 Affentaler Riesling Brut (Baden, Tyskland) kr 139,90 (Basisutvalg)
Dette er en herlig tysk musserende vin laget av riesling – og kvaliteten er oppsiktsvekkende med tanke på den lave prisen. Har svært lys gulfarge og har lette og fine bobler. Lukter av sitrus sammen med noe blomsteraktig. Lett og delikat i smaken der det går i sitrus sammen med forsiktig mineralpreg. Avslutter med meget fin syre. Drikk til aperitiff eller til alt og ingen ting, og er å få på de aller fleste polutsalg.

11039501 Garzón Tannat Reserva 2018 (Uruguay) kr 199,90 (Bestillingsutvalg)
Kraftig rødlilla farge og lukter av mørke bær sammen med krydder, urter og forsiktig fatpreg. Har bra fylde og smaker av mørke bær sammen med krydder og noe fat før den avslutter med noe tannin og meget god syre.

7894201 Garzón Albariño Reserve 2020 (Uruguay) kr 192,70 (Basisutvalg)
Nokså dyp gulfarge og lukter av sitrus, fersken og blomster. Har nokså bra fylde og smaker av fersken og sitrus sammen med urter før den avslutter med meget fin syre.

4446501 Saladini Pilastri Rosso Piceno 2019 (Marche, Italia) kr 129,90 (Basisutvalg)
Nokså kraftig rødlilla farge. Lukter av mørke bær sammen med blomst og krydder. Middels fylde og smaker av røde bær sammen med krydder og urter. Lite og ingenting tannin, men bra syre i avslutningen.

9896001 Séminaire Côtes du Rhône 2019 (Rhône, Frankrike) kr 146,90 (Basisutvalg)
Lukter av krydret krekling- og bjørnebærfrukt sammen med urter og lyse blomster. Bra fylde og smaker av mørke bær sammen med urter og krydder. Avslutter med noe tannin og meget god syre.

Mer fra Dagsavisen