Nyheter

– Godt å se at de ikke er så hardt rammet

Erna Solberg tok turen til NorSea for å høre hvordan pandemien har påvirket forsyningskjedeleverandøren.

– Det jeg synes er spennende er å høre hvordan man ser for seg bidraget til den grønne omstillingen, og å høre hvordan aktiviteten har blitt påvirket. Dette er ikke den direkte leverandørindustrien når det gjelder nybygging, men det er også drift, og det er godt å se at de ikke er så hardt rammet av koronaviruset, sier statsministeren.

Konsernsjef i NorSea, John Stangeland, sier at de først og fremst har vært nødt til å ta alle forholdsregler og etterleve de anbefalingene som kom fra myndighetene.

– Vi har likevel klart å opprettholde den daglige driften. Vi har merket noe på aktivitetsnivået, for noen prosjekter ble stoppet, sier han til RA.

LES OGSÅ: Hadia Tajik tok turen til Rosenberg (+) 

Mandag ble regjeringen og opposisjonen på Stortinget enige om tiltak som kan koste staten 8 milliarder kroner i reduserte skatteinntekter fra oljeselskapene. Stangeland skrøt av skattepakken under statsministerbesøket.

– Den vil være med og sørge for at vi ikke får den kraftige droppen som vi alternativt hadde fått når oljeprisene faller som den gjorde i forbindelse med koronaviruset, sier han.

Det ville medført full stopp for mange prosjekter, som ville gått direkte på NorSea.

– Nå vil forhåpentligvis mange av disse prosjektene komme inn igjen i oljeselskapenes planer, og sikre en stabil og langsiktig drift for vår virksomhet, sier konsernsjefen.

– Da har ledelsen kapasitet og økonomiske ressurser til å jobbe videre med det grønne skiftet, og finne bein å stå på der, legger John Stangeland til.

Mer fra Dagsavisen