Nyheter

Gikk åtte år uten å få jobb – nå er hun sin egen sjef

Da kona ikke hadde fått seg jobb etter åtte år i Norge, tok ekteparet saken i egne hender, og kjøpte butikkonseptet til Tanken på Løkkeveien.

Torsdag skrev RA om Tanken-gründer Joar Skorpe som stenger drivstoffpumpene ved begge bensinstasjonene i Stavanger, i tillegg til å selge butikkdriften ved stasjonen på Løkkeveien.

De nye butikkeieren er ekteparet Andreas Andersen og thailandske Chanthima Sala fra Jørpeland. Grunnen til at paret kjøpte butikken er spesiell.

– Min kone hadde vært uten arbeid i åtte år, med unntak av noen vikarjobber i korte perioder. Hun søkte og lette etter jobber overalt, forteller Andersen til RA.

LES OGSÅ: 17. mai-lederen om årets 17. mai (+)

Bare avslag

Hans thailandske kone fikk bare avslag.

– Å gå så lenge uten jobb går utover selvfølelsen, sier han.

I Thailand jobbet Sala innen produktproduksjon hos Panasonic. Men de ulike sertifikatene fra Thailand gjelder ikke alltid i Norge, ifølge ektemannen, som har vært frustrert på vegne av kona.

Sala har alltid likt å lage mat. Derfor begynte ekteparet å se seg om etter et butikklokale egnet til matlaging. 15. april signerte de kontrakten med Tanken om å ta over butikkonseptet og franchisedriften av Jafs på Løkkeveien.

LES OGSÅ: Snart kan endelig Kai Ove få fullført oppkjøringen (+)

Hjemmelaget thaimat

Sala er glad for å endelig å ha jobb å gå til. At hun attpåtil eier sin egen arbeidsplass motiverer henne enda mer.

– Å være arbeidsledig i åtte år er tøft. Nå er jeg veldig glad. Jeg er glad i å lage mat. Vi har fått tillatelse av Jafs til å utvide menyen med egne produkter. Derfor har vi hjemmelaga thaimat. På sikt håper jeg å starte opp med catering også, forteller Sala.

LES OGSÅ: – Umulig å drive når Uno-X legger seg 20 øre billigere hele tiden (+)

Jobber offshore

Det blir en travel tid framover. I tillegg til innsatsen i butikken, jobber Andersen 100 prosent offshore.

– Min rotasjon er fire uker på og fire uker av. Chanthima skal drive stedet. Jeg skal ta meg av det administrative arbeidet, som å bestille inn varer. Det blir nok en del varebestillinger fra lugaren offshore, sier Andersen.

Paret traff hverandre mens Andersen bodde i Thailand. Etter å ha vært sammen noen år, giftet de seg og flyttet til Norge i 2012. Paret bor på Jørpeland og vil pendle til og fra Løkkeveien.

– Vi er veldig glade for at tunnelen har åpnet. Nå tar det bare 30 minutter å kjøre hjemmefra, sier Andersen.

LES OGSÅ: Derfor takkes britiske Kenneth (95) på frigjøringsdagen (+)

Frykter ikke korona

Å satse midt under koronapandemien skapte bekymring i starten for ekteparet.

– Vi var skeptiske og fryktet at det kunne bli ekstra tungt, men foreløpig har ikke koronaviruset preget omsetningen, sier Andreas Andersen.

LES OGSÅ: Kverulanter på flyttefot: – Kåkå blir større og bedre (+)

Mer fra Dagsavisen