Nyheter

Forbrukertilsynet gjør det enklere å reservere seg mot telefonsalg

Forbrukertilsynet har samlet informasjon om hvordan folk direkte kan reservere seg mot telefonsalg fra aktører man allerede har et forhold til.

I fjor kom det over 1.500 klager på telefonsalg.

Over 2 millioner nordmenn har reservert seg mot telefonsalg, og dermed er det ikke lov å kontakte dem i forbindelse med telefonmarkedsføring. Unntaket er om forbrukeren har et eksisterende kunde- eller giverforhold til firmaet eller organisasjonen som ringer. Også dette kan man reservere seg mot – men det må gjøres direkte.

Ifølge Forbrukertilsynet er det gjennomgående problem at direkte reservasjoner ikke blir respektert. De har derfor laget en oversikt over hvordan du kan kontakte en rekke næringsdrivende, frivillige organisasjoner og callsentre. I tillegg er det utformet en standardtekst som man kan bruke.

– Det er viktig at de næringsdrivende og frivillige organisasjonene har gode rutiner for å registrere direkte reservasjoner, særlig når de har flere callsentre som ringer på deres vegne, sier Frode Elton Haug, juridisk direktør i Forbrukertilsynet.

Mer fra Dagsavisen