Nyheter

FNB-Myrhol slakter alkohol-nekt etter midnatt

– Jeg er sjokkert. Det er ingenting som tilsier at dette er nødvendig, sier Myrhol, som mener bransjen vil igjen bli rammet hardt.

Under en pressekonferanse fredag kom regjeringen men oppdaterte korona-tiltak. Ett av dem er å stanse alkoholserveringen ved midnatt framover. Tiltaket gjelder fra og med lørdag.

FNBs Frode Myrhol reagerer kraftig på tiltaket.

– Jeg er sjokkert. Jeg ser ingenting positivt med dette. Norge har fått en korona-oppblomstring på grunn av utenlandsreiser. Stort sett alle nye tilfeller kan spores tilbake til reiser i utlandet. Og så er regjeringens svar å stenge ned serveringsbransjen etter klokken 24. Jeg ser ingen sammenheng. Det er ingenting som tilsier at dette er nødvendig. Jeg har null forståelse for dette på nåværende tidspunkt, sier Myrhol til RA.

Myrhol hadde heller sett at regjeringen forbød ferier i utlandet.

Vil bestemme selv

Han liker heller ikke at regjeringen «vet best» om hva som er best i Stavanger.

– Det er ikke smittesporing som tilsier at det er noen som er blitt smittet på byen i Stavanger. Om regjeringen mener serveringsbransjen er et problem i Oslo, så kan de ha restriksjoner der. Ikke ta hele Norge under en kam, sier han.

Tidligere i sommer har politikerne vurdert å innføre tidligere stengetider for utebransjen. Det ble ikke noe av.

LES OGSÅ: FHI frykter smittespredning på fester og i fadderuka

Mener det blir tøft for bransjen

Myrhol spår at tiltaket vil ramme utelivsbransjen hardt – igjen.

– Det er rart at dette tiltaket kommer over natten. Vaktlister er satt opp. Folk planlegger å gå på jobb. Ansatte er avhengige av denne inntekten, sier Myrhol og fortsetter:

– Det virker som at regjeringen ikke tar bransjen og de som jobber i den alvorlig. Utebransjen kastes litt rundt slik det passer. At man vedtar nye skjenkeregler hvert fjerde år er et svar på at bransjen ikke får mye langsiktighet.

LES OGSÅ: Skjult koronasmitte bekymrer FHI

– Tiltak som hindrer smitte

Henrik Halleland (KrF) støtter regjeringen tiltak.

Han viser til at Stavanger kommunes folk i gatene i helgene har påpekt at énmetersreglen viskes bort utover natten.

– Det en tar inn av alkohol etter klokken 24 gir større utslag. Dette er et forslag som sørger for at en ikke øker smitten. Slik jeg ser det, er ikke tiltaket et angrep på bransjen eller folk som går ut. Vi tåler å stoppe ved midnatt, sier Halleland.

Mer fra Dagsavisen