Nyheter

Flommen etter «Elsa» skapte hodebry for Fisketorget: – Så mye vann har vi aldri hatt her inne

I går herjet stormen «Elsa». Restauranten Fisketorget ligger nesten helt inntil vannkanten i Vågen. I går stod daglig leder, restaurantsjef og kjøkkensjef å kostet bort vann så godt det lot seg gjøre.

Innehaveren av Fisketorget, Karl Erik Pallesen, var hjemme alene med sønnen mens alt stod på som verst i restauranten i går. Daglig leder, restaurantsjef og kjøkkensjefen prøvde å forhindre mest mulig skade. Pallesen tar det hele med et smil. Han fleiper til og med at det kanskje blir ny bar i restauranten etter at treverket har tatt inn en del vann.

– Alt her er laget for å tåle slikt vær, men "Elsa" fikk likevel ødelagt en del. Uansett ville vi aldri hatt en annen plassering, sier han til RA.

LES OGSÅ: Fant død fisk etter p-hus-brannen – skal se på miljøkonsekvensene

På siden av baren ser man hvor høyt vannet har stått.

Store verdier tapt

Rørlegger ble tilkalt for å få i gang pumpene. Vannet sivet inn gjennom avløpsrørene. Mens butikken allerede er oppe og går etter flommen er det flere andre ting som ble ødelagt. Strømmen ble slått ut, en del treverk må byttes ut og tørkemaskiner er satt på.

– Jeg håper alt blir fikset fort. Det er heldigvis ikke noe farlig. Så mye vann har vi aldri hatt her inne, sier Pallesen.

Stengt under lunsj

Pallesen er usikre på hvor store verdier som har gått tapt. Håpet var at restauranten skulle åpne rundt klokken 13 igjen i dag, men det gikk ikke. Nå håper Fisketorget på at de åpner for servering så fort som mulig når alt det elektriske er i gang og sikret. Grytene skal med andre ord på igjen.

– Jeg har ikke noen tall akkurat nå, men det er klart det blir tap når vi må stenge før en tirsdagslunsj. Vi pleier vanligvis å ha mange gjester både til lunsj og utover kvelden. Det største tapet går altså i omsetningen. Vi må bare smile og håpe det går over, sier innehaveren.

LES OGSÅ: Bommen på Bybrua snus ikke enda

Nedrigging etter flom-natten er på gang. Vannstanden er fortsatt helt opp mot den øverste kanten i Vågen, og vannet skvulper stadig vekk over.

Mer fra Dagsavisen