Nyheter

Fjerdegenerasjon overtok Rolfsen-ledelsen da koronaen kom

Lise Bjørnsen fikk en hard start som fjerde generasjons leder i Rolfsen. Heldigvis kjenner hun godt til familiebedriften.

– Det som er viktigst for meg er Rolfsen og familien min, og egentlig så henger jo det litt sammen, sier Lise Bjørnsen.

1. februar overtok hun som daglig leder i Stavangers mest kjente motehus, Rolfsen.

Bjørnsen legger ikke skjul på at det har vært krevende å tiltre rollen i starten av en pandemi. Likevel ser hun på det som en stor fordel at hun har vært i bedriften så å si hele livet.

– Jeg tror jeg var godt rustet for det. Men det er klart uansett hvem man prater med, så er det ingen som har noe mal for hvordan man skal håndtere en slik situasjon, sier Lise Bjørnsen.

LES OGSÅ: Derfor investerer hun i Stavanger sentrum

Lise Bjørnsen overtok driften av den klassiske motebutikken Rolfsen i februar.

Hardt utover bransjen

Den norske klesbransjen har vært spesielt hardt rammet av koronakrisen. I mars måned falt omsetningen i bransjen med 55 prosent, sammenlignet med mars året før, ifølge arbeidsgiverorganisasjonen Virke, ifølge E24. Også Rolfsen har kjent på en enorm omsetningssvikt hittil i år. Ambisjonen for året er derfor å ikke gå i minus. Til tross for dette forteller Bjørnsen at kundene både er rause og gode i den tøffe tiden.

– Det er veldig motiverende å være på jobb i disse tider når folk ønsker oss vel. Vi kommer nærmere kundene på en måte og det er veldig givende, sier hun.

LES OGSÅ: Ny restaurant satser på økologisk i Pedersgata

Handler lokalt

Lise Bjørnsen tror tiden vi er i nå vil føre til en endring i handlemønsteret til siddisene.

Hun tror folk vil handle mer lokalt og kjøpe varer som varer lengre.

– Det er mer bærekraftig å bruke penger på en vare som man kan bruke over tid og gjerne noe som kan arves. Jeg tenker det er rom for at vi skal være her, sier Bjørnsen.

LES OGSÅ: Handelsstand-uro for stengte sentrumsgater

Espedals inn

Like før Lise Bjørnsen overtok den daglige driften fra sin far Morten, kjøpte selskapet Retail Office Stavanger kvartalet Rolfsengården på hjørnet av Kirkegata/Arneageren for det Dagens Næringsliv mener er 100 millioner kroner minus gjeld.

Retail er eid av ekteparet Harald Espedal og Anne Langeland Espedal og Jan Olav Steensland og hans familie.

– Strukturen har endret seg fordi vi solgte eiendommen i januar. Nå er fullt fokus på butikk. Nå står vi på en måte alene om å få det til og det gjør at vi må være enda skarpere i måten vi tenker, sier Lise Bjørnsen.

Mer fra Dagsavisen