Nyheter

Fire pasienter og to ansatte ved sykehjem smittet

Sykehjemmet er satt i karantene til smittesituasjonen er avklart.

Fire beboere  og to ansatte ved Vågedalen sykehjem har til nå fått påvist smitte av covid-19. Alle ansatte og beboere testes, skriver Stavanger kommune på sine nettsider.

Ifølge kommunen handlet sykehjemmet raskt og fikk testet 17 beboere og ansatte ved en avdeling søndag kveld, etter at en ansatt hadde testet positivt for Covid-19.

I forbindelse med smittesporingen ble det aktuelt å teste 17 beboere og de ansatte ved en annen avdeling også, opplyser kommunen.

Fire av 34 beboere fikk påvist smitte, og ytterligere én ansatt testet positivt. Alle er satt i isolasjon.

– Det jobbes med smittesporing og kartlegging av smitteveier. Foreløpig vet vi ikke hvordan smitten er kommet inn, men både ansatte, beboere og besøkende kan være mulige smitteveier, sier direktør for helse og velferd i Stavanger kommune, Eli Karin Fosse.

Beboere kan ikke ta imot besøk

Totalt er nå 44 ansatte ved sykehjemmet testet, og resten vil bli testet mandag. For å være på den sikre siden vil også resten av beboerne bli testet mandag, opplyser kommunen, og legger til at de fleste testsvarene fra de ansatte ikke er klare.

18 ansatte som er definert som nærkontakter er satt i karantene. Kommunen opplyser at nærkontakter utenfor sykehjemmet vil bli kontaktet av smittevernkontoret. Mens kartleggingen pågår og situasjonen avklares er hele sykehjemmet i karantene. Det betyr at beboerne midlertidig ikke kan ta imot besøk.

– Vi jobber nå med å sørge for at sykehjemmet fortsatt skal ha forsvarlig drift. Vi skal ivareta alle så godt vi kan, både beboere, pårørende og ansatte, sier Fosse til kommunen.

Mer fra Dagsavisen