FHI er varslet om dødsfall etter vaksinering

En 82 år gammel pasient ved Sola sjukeheim gikk brått bort onsdag 6. januar 2021. Pasienten ble covid-19-vaksinert dagen før.

Det skriver Sola kommune i en pressemelding torsdag. 

– Jeg kan bekrefte at en eldre beboer med underliggende sykdommer ved Sola sjukeheim er død og ble vaksinert kort tid før dødsfallet. Vi kondolerer, og sender våre tanker til de etterlatte, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen.

Pasienten ble covid-19-vaksinert tirsdag 5. januar. Det er ikke umiddelbart mistanke om at dødsfallet skyldes vaksineringen, men Folkehelseinstituttet (FHI) er varslet og konsulteres om dødsfallet som er meldt.

– Foreløpig ser ikke dødsfallet ut til å skyldes en akutt reaksjon på vaksinen. Men vi vil forsøke å avdekke om vaksineringen, og belastningen den kan ha medført, kan ha vært en indirekte årsak, sier Hegre Sørensen.

LES OGSÅ: 18 nye smittede i Stavanger

FHIs retningslinjer er fulgt

Videre i pressemeldingen opplyses det at siden tirsdag 5. januar er 72 personer ved to sykehjem i Sola førstegangsvaksinert med covid-19-vaksinen fra BioNTech og Pfizer.

– FHIs retningslinjer for vaksinering er fulgt. Selv om årsaken til dette dødsfallet ennå ikke er kjent, går kommunen rutinemessig gjennom hendelsen, sier Oddny Hovtun Bjorland, kommunalsjef levekår i Sola kommune.

De pårørende til den avdøde 82-åringen blir holdt løpende orientert om resultatet fra undersøkelsene.