Nyheter

Får bygge Jåtun-blokker

Politikerne har sagt ja til å legge planer om rekkehus og blokker med til sammen 123 bolig på Jåtun ut på høring.

Bilde 1 av 3

Jåttå utbyggingsselskap har planene klare for 123 boliger i rekkehus og blokker på de tidligere jordene på Jåtun. Etter en tidligere politisk runde er deler av blokkbebyggelsen justert ned fra seks til fire etasjer ved Skogsbakken. Torsdag sa utvalg for by- og samfunnsutvikling enstemmig ja til å legge saken ut til offentlig ettersyn.

– Vi hadde et ønske om en noe høyere utnyttelse, men har gått noen ekstra runder i godt samarbeid med kommuneadministrasjonen, sier daglig leder i Jåttå Utbyggingsselskap, Tom Rune Tjelta, til RA.

Uformelle møtesteder er sentralt i planleggingen.

– Vi går hardt ut og ønsker å skape byens beste nabolag. Når vi bygger Jåtun legger vi til rette for mange gode og uformelle møtesteder mellom boligene. Godt naboskap kommer ikke av seg selv. Det fysiske miljøet må være slik at man enkelt kan møtes, både tilfeldig og planlagt, sier Tjelta.

Han anslår, med forbehold om godkjent detaljregulering, salgsstart våren 2021.

LES OGSÅ: Nye lyskryss på Bussveien: Slik blir endringene (+)

– Stor vekst

Det første prosjektet til Jåttå Utbyggingsselskap, Husene i skogen, har 96 leiligheter under oppføring. Tjelta opplyser at rundt 80 prosent av boligene i dette Helen & Hard-utformede blokkprosjektet allerede er solgt.

– Jåttå får en stor vekst, dette blir en helt ny bydel. Biltrafikken skal gå under bakkenivå i «Karusellen», og boligene ligger nær kollektivknutepunktet i Jåttåvågen med Jernbanen og bussveien. Dette blir et godt sted å bo, mener den daglige lederen.

På Jåtun er en av hovedtankene at boligene plasseres rundt ulike tun hvor beboerne kan bli kjent og tilbringe tid sammen. Det skal være lett å bevege seg mellom de ulike tunene, som får forskjellig innhold, opplyser Tjelta.
Tomteområdet øst for Diagonalen og SR-Bank Arena har utsikt både mot Gandsfjorden og Hafrsfjord, med Jåttånuten i sør.

– Beliggenheten er fantastisk. Vi ser også for oss et område der beboere kan bo i hele sin boligkarriere, alt fra etablerere til omsorgsboliger, sier Tjelta.

LES OGSÅ: Har utbetalt 67 millioner kroner til 120 grunneiere (+)

Vernet gård

I Skogsbakken ligger det en lønneallé, den skal beholdes. Området har også en vernet gård.

– Vi vil også blant annet ta vare på tradisjonelle steingjerder og innarbeide dem i de nye boligområdene, sier Tjelta.
Det er foretatt arkeologiske utgravinger i området. Området er frigitt for utbygging av kulturmyndighetene. Boligtunene skal dele felles, bilfritt uteareal, med felles parkeringsanlegg under bakken. Solforholdene på uteoppholds- og lekearealene er gode, spesielt i sommerhalvåret. For leilighetsbyggene er det lagt spesiell vekt på gode utsiktsforhold, mens rekkehusene har hager mot sør og vest, kveldssol og utsyn til tilliggende naturområder og felles tun, anfører kommunedirektøren i saksdokumentene.

LES OGSÅ (RA +): Protester mot Base-blokker på Kristianslyst

Rekkehus og blokker på Jåtun:

  • Utvalg for by- og samfunnsutvikling (UBS) sa torsdag ettermiddag enstemmig ja til å legge ut Jåttå Utbyggingsselskaps planer om å bygge 123 boliger i rekkehus og blokker på Jåtun i Hinna kommunedel til offentlig ettersyn. I etterkant følger ny behandling i UBS, før saken endelig avgjøres i kommunestyret.
  • Jåttå Utbyggingsselskap AS er eid av Jåttå Tomteselskap AS (Base Bolig, Ineo Eiendom AS og Galta Invest AS).
  • Boligfeltene Jåttå Nord felt 1 og 2 utgjør et samlet areal på 17.500 kvadratmeter.Størsteparten av området er jordbruksarealer.
  • Det kan oppføres inntil 123 boliger på felt B1 og B2, Det tilsvarer samlet utnyttelse på 84 prosent av bruttoarealet. Det er planlagt 25 rekkehus i felt B1, og 27 i felt B2. Leilighetsbyggene (blokkene) kan inneholde mellom 42 og 48 leiligheter i felt B1 og mellom 18 og 23 leiligheter i felt B2.
  • Det kan oppføres tre leilighetsbygg på felt B1 med inntil 4 etasjer. På felt B2 kan det oppføres ett leilighetsbygg i 4–5 etasjer, anfører kommunedirektøren.

Mer fra Dagsavisen