I 2017 ble det tatt ut 855 skils­mis­ser og 1062 se­pa­ra­sjo­ner i Ro­ga­land. Alle for­eld­re med fel­les barn un­der 16 år må møte til megling på familievernkontoret i for­bin­del­se med se­pa­ra­sjon og sam­livs­brudd. Foto: NTB scanpix

Familievernkontoret åpner igjen

Torsdag morgen åpner Familievernkontoret i Sør-Rogaland igjen.

– Vi er tilgjengelige for befolkningen. Tilbudet vil i første omgang primært være på telefon, opplyser Kristi J. Solheim ved Familievernkontoret i Sør-Rogaland. 

– Vi er veldig glade for at vi igjen kan tilby familier her i Sør-Rogaland hjelp og bistand. Det er kanskje viktigere nå enn noen gang, når mange barn og voksne må være hjemme sammen hele døgnet i lang tid.

For å komme i kontakt med Familievernkontoret kan folk ringe 51 53 81 50 eller sende epost: familievernkontoret.sor-rogaland@bufetat.no. 

I unntakssituasjoner vil det være mulig å avtale møter.

LES OGSÅ: Nå trenger vi gode og observante naboer

Familier som strever

Solheim understreker at hun tror de aller fleste familier greier seg fint hjemme og tar godt vare på hverandre.

– Men for familier som strever med relasjonene seg imellom kan det blir mer krevende når barna ikke kan gå på skole eller i barnehage, og foreldrene har hjemmekontor eller er permittert fra jobben, sier hun, og legger til: 

– Derfor er vi som jobber på familievernkontorene bekymret for familiene, og spesielt barna. Vi vil derfor gjerne hjelpe familier som sliter. 

LES OGSÅ: Storhaug Frivilligsentral handler for deg