Få siste nytt om koronasituasjonen lokalt

Stavanger kommune har innkalt til pressekonferanse. Se den her.

Stavanger kommune inviterer tirsdag til pressekonferanse for å gi  en statusrapport på smittesituasjonen i kommunen.

Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap), helse- og velferdsdirektør Eli Karin Fosse og smittevernoverlege Ruth Midtgarden vil delta på pressekonferansen. 

RA streamer pressekonferansen, som starter klokken 11.30, i samarbeid med NRK Rogaland.

Pressekonferansen kommer i kjølvannet av at det mandag ble konstatert 13 nye bekreftede tilfeller av koronasmitte i Stavanger.

LES OGSÅ: Seks nye smittetilfeller i Stavanger – skoleklasse holdes hjemme

13 nye smittetilfeller

Mandag formiddag meldte Stavanger kommune at én elev ved Madlamark skole hadde fått påvist koronasmitte. Medelever og ansatte ble satt i ti dagers karantene. Smittetilfellet knyttes til et nettverk med slekt og kolleger hvor ytterligere seks personer har testet positivt. Tallet er oppjustert etter nok en positiv test.

– Vi har god kontroll når det gjelder smittesporingen knyttet til skolen. Samtlige elever og lærere i klassen testes, og andre elever ved skolen testes ved symptomer, sier smittevernoverlege Ruth Midtgarden i Stavanger kommune i en pressemelding mandag kveld.

LES OGSÅ: 13 nye smittetilfeller i Stavanger

35 smittet i september

I tillegg er fire personer smittet, og sporingen knytter det til en arbeidsrelatert utenlandsreise. Det pågår smittesporing rundt to andre reiserelaterte enkelttilfeller.

I september er det så langt 35 personer med påvist smitte i Stavanger. Det totale tallet er nå oppe i 185.

LES OGSÅ: Nye smittede i Sola og Randaberg