Nyheter

Et nytt lys over Valbergtårnet

Tirsdag kveld oppgraderte Stavanger kommune belysningen på Valbergtårnet.

– Den forrige løsningen hadde dårligere master, som var nærmere femti år gamle, sier Claus Petersen, prosjektleder for Park og Vei i Stavanger kommune.

Belysningen av tårnet var dermed ikke god nok.

– Det var flombelysning på fasadene, og hele takdelen var mørklagt. Det nye lyset vil belyse både fasadene, taket og spiret, sier han til RA før han fortsetter:

– En velbalansert belysning vil føre til at Valbergtårnet kommer bedre fram. Det samme vil teksturen i selve bygningen gjøre.

LES OGSÅ: Barnehage på Åmøy ble hørt

En mer bærekraftig belysning 

Belysningsprosjektet er budsjettert med to millioner kroner, men Petersen mener prislappen kommer til å ligge på rundt én million. Han er glad for at Valbergtårnet omsider får bedre belysning.

– Fra gammelt av er dette byens varslingstårn. Jeg synes det er veldig fint at vi nå får et ordentlig lys på det, slik at det kan fortsette å være Stavangers varslingstårn, sier han.

Det er Oslo-firmaet Zenisk AS som har fått i oppgave å skifte ut belysningen, som vil føre til at strømkostnadene reduseres med 80 prosent framover.

– Jeg synes det er kjempebra at vi kan redusere kommunens strømregninger med den nye belysningen. Vi går over til en mer bærekraftig belysning, og all gatebelysningen i kommunen byttes også til LED-lys. Dette er for å spare enda mer på strømregningen, sier prosjektleder Petersen til RA.

Mer fra Dagsavisen