Nyheter

Et enstemmig utvalg med blokk-planer på Lassa

Alfred Ydstebøs Base Bolig vil bygge rundt 35 blokkleiligheter på Lassa. Da mener politikerne at det er viktig at det tas hensyn til barnehagen som allerede ligger i området.

Bilde 1 av 2

Base Bolig vil i samarbeid med fem grunneiere føre opp tre blokker mellom Ytre Eiganesvei og Rektor Berntsens gate på Lassa, rett ved Ynglingehallen og Tjensvollkrysset. Base ønsket i utgangspunktet opp til seks etasjer, men etter en runde i utvalg for by- og samfunnsutvikling (UBS) valgte politikerne å be om bearbeiding for å gi mindre skygge til barnehagen på nordsiden av tomtene. I dag er det fem eneboliger på tomten som forutsettes revet.

Torsdag ettermiddag diskuterte utvalg for by- og samfunnsutvikling i Stavanger saken på nytt.

– Utbyggerne sier de har vært nødt til å gjøre tiltak dersom det skal være økonomi i dette prosjektet for dem i framtiden, sier Mats Danielsen (Frp).

Frp-politikeren fremmet følgende alternative forslag: « Privat forslag til reguleringsplan «2714 Ytre Eiganesveien/Rektor Berntsens gate» med plankart datert Link Arkitektur 02.07.2020, og reguleringsbestemmelser datert 25.09.2020, sist revidert av BSP 29.09.2020, anbefales sendt på høring og lagt ut til offentlig ettersyn. Det forutsettes en forholdsmessighet mellom omfanget av opparbeidelse av kvartalslekeplass og antall boenheter i prosjektet.»

– Kostnadene gikk rett til værs for utbygger, så det var viktig for oss at det var en viss realisme i at prosjektet kunne gjennomføres. Da måtte vi fatte dette tilleggsforslaget, sier Danielsen til RA.

Hans alternative forslag ble enstemmig vedtatt blant politikerne i utvalget.

LES OGSÅ: Base Bolig vil bygge blokker på Lassa

Enstemmig

Høyre-politiker Cille Ihle sier i et innlegg at det er viktig at det hensynstas til barnehagen som ligger på området.

– Man skal klare å ta hensyn til solforholdene, sier hun.

Sissel Fuglestad i Arbeiderpartiet er enig. Hun forteller at det er viktig for partiet at det sikres best mulig solforhold for barnehagen. Det mener også Stavanger Rødt.

– Vi er glad for at forslaget er noe justert slik at vi får mindre skyggevirkning på utearealene til barnehagene. Vi er åpne for at man kan se på størrelsene på lekeplassen, og åpner for at den kan justeres litt, sier Sara Nustad Mauland.

Utvalgsleder Frode Myrhol (FNB) er klar på at når utnyttelsen reduseres såpass mye, så kan det å opprettholde et forholdsvis stort rekkefølgekrav virke litt uforholdsmessig.

– Vi synes det er greit å se på denne justeringen av rekkefølgekravet med tanke på opparbeidelsen av kvartalslekeplass i forhold til antall boenheter i prosjektet, sier han.

LES OGSÅ: Politikerne delte i meningene om høyblokk-planene ved St. Olav

Mer fra Dagsavisen