Nyheter

Enda viktigere

Sommerferien er i gang for skoleelever, og mye tyder på at det blir en annerledes ferie i år. «Småjobbsentralen» skal være med på å sikre unge jobb i sommer.

Det politiske flertallet i Stavanger kommune besluttet å bevilge ekstra midler til virksomheter som bidrar til aktiviteter for unge. Blant disse var Småjobbsentralen, hvor det ble satt av 4 millioner for å få ungdommer ut i arbeid i sommer. 
Tore Arholm Tobiassen, ungdomsarbeider i Småjobbsentralen, sier de unge er motiverte.

– Unge er arbeidsvillige, og dette er en perfekt mulighet til å tjene egne penger.

Likevel er det færre som har meldt inn oppdrag i år, sammenlignet med i fjor.

– Det er mest sannsynlig på grunn av situasjonen vi er i. Mange har hjemmekontor, og opplever at de plutselig har tid til å gjøre småjobber selv, sier Arholm Tobiassen.

Med hensyn til smittevern, må alle oppdrag foregå utendørs i år.

– Vi oppfordrer alle som har behov for hjelp til utendørsarbeid til å melde seg, sier han.

LES OGSÅ: UiS med Tilbud til permitterte og arbeidsledige og Mostun-jubel

Spesielt viktig i år

Tobiassen mener tilbudet er spesielt viktig i år.

– Det finnes utrolig mange kule ungdomstiltak over hele byen nå. Det er spesielt viktig nå som hverdagen er blitt snudd på hodet for barn og unge. Det er færre som reiser på ferie, så her synes jeg kommunen og politikerne har vært flinke, sier han.

Bedrifter prioriterer unge over 18

Samir Butt (17) fra Hundvåg, er en av flere ungdommer som har meldt interesse. En av grunnene til det, er at han  opplever utfordring med å få seg jobb, ettersom han ikke er myndig. Dessuten har sommervikarer blitt nedprioritert hos mange bedrifter, som følge av koronakrisen.

– De fleste bedrifter ønsker unge som er 18 år og eldre, derfor setter jeg pris på hva Småjobbsentralen tilbyr. Oppdragene vi får, fører til at vi unge får noe å skrive på CV-en. Det er vktig å skaffe seg arbeidserfaring tidlig, sier han.

Samir Butt (17) er klar for å ta oppdrag.

Tiltak med resultat

– Søsteren min fikk seg jobb etter oppdrag hos Småjobbsentralen en sommer. Etter det jeg har settt, kan tiltaket gi meg muligheter i fremtiden, sier Samir Butt til RA.

Mer fra Dagsavisen