Nyheter

Disse vinene er polets beste kjøp

Begge har meget bra kvalitet og hyggelig pris.

Matua Pinot Noir og Meinklang Burgenland Red er Vinmonopolets beste rødvinskjøp.

Matua Pinot Noir fra New Zealand og Meinklang Burgenland Red fra Østerrike har til felles at de er å få på de fleste polutsalg, og at de begge har en strålende kvalitet med tanke på at de koster under 150 kroner. Begge er dessuten å få på tre literspappvarianter, men med det slutter likheten.

Matua Pinot Noir har i en årrekke vært polets beste pinotvin med tanke på prisen. Vinen har meget god druepreg, diskret eik og kan måle seg med langt dyrere varianter fra Burgund. Aller best er den dersom den drikkes avkjølt.

Også Meinklangs variant kan gjerne serveres avkjølt og er en meget god biodynamisk vin laget av druen zweigelt, som er blandet med blaufränkisch og st. laurent.

På tampen tar vi også for oss noen av januarnyhetene på polets basissortiment. Argentinske Vaglio Malbec har meget bra frukt, diskret eik, nydelig syre og er perfekt biffvin.

Spanske Vento Mareiro Albariño er en lett og delikat hvitvin perfekt til fisk og skalldyr.


8053901 Matua Marlborough Pinot Noir 2018 (New Zealand) kr 149,90 (BA) (86 poeng og terning seks)
Svært lys rødbrun farge. Lukter av moden jordbærfrukt sammen med røyk og har fint pinotpreg. Lett og delikat i smaken, der det går i syrligsøt jordbærfrukt sammen med urter før den avslutter med bra syre.

5202401 Meinklang Burgenland Red 2018 (Østerrike) kr 147 (BA) (86 poeng og terning seks)Middels kraftig rødlilla farge. Lukter av mørke bær sammen med urter og krydder. Middels fylde og smaker av mørk og syrlig bærfrukt sammen med urter og krydder.
Forsiktige tanniner og meget bra syrlighet i avslutningen.

11439701 Vento Mareiro Albariño 2018 (Rias Baixas, Spania) kr 181,80 (BA) (87 poeng og terning seks)
Lys gulfarge og forsiktige bobler når vinen skjenkes i glasset. Lukter av eple og sitrus, fersken og fint mineralpreg. Smaker av eple og fersken sammen med urter og krydder. Meget god syrlighet i avslutningen.

11439601 Vaglio Malbec 2017 (Mendoza, Argentina) kr 189,90 (BA) (88 poeng og terning seks)
Nokså kraftig rødlilla farge. Lukter av mørk og syrlig bærfrukt sammen med krydder, urter og forsiktig fatpreg. Bra fylde og smaker av mørk og syrligsøt kirsebærfrukt sammen med noe fat. Noe tanniner og meget bra syrlighet i
avslutningen.

Ukens anbefaling:

5987006 Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2018 (Italia) kr 509,90 for tre liter (BA) (87 poeng og terning seks)
Luca Roagna lager meget gode viner fra Piemonte, inkludert noen fantastiske Baroloer og barbarescoer. Også den vanlige barberaen er en strålende vin på papp. Nokså kraftig rødlilla farge. Lukter av mørke bær sammen med nøtt, urter og krydder. Middels fylde og smaker av syrlig kirsebærfrukt sammen med urter og krydder. Avslutter med forsiktige tanniner og meget bra syre.

Mer fra Dagsavisen