Nyheter

Dette gjør lokalpolitikerne i sommer

Som mange andre nordmenn denne sommeren, tyr de fleste politikerne i Stavanger til norgesferie.

– I år blir det sommer hjemme på Madla, og noen turer for å besøke familie i Farsund og Fister i Ryfylke, sier Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) til RA.

Hun har allerede startet ferien sin, og synes norgesferie var et godt alternativ da familiens Hellas-tur ble kansellert som følge av koronapandemien.

– Det er veldig populært blant barna, og de får kost seg med familie og fisking, sier ordføreren.

Hun tror mange vil oppleve nye sider av landet vårt denne sommeren, og mener at det er en stor fordel for reise- og næringslivet.

– Hotellbransjen nærmer seg nye høyder, og det har gått langt bedre enn vi først fryktet, nettopp fordi nordmenn er flinke til å reise i eget land. Jeg tror dette skal gå bra, men jeg er spent på fortsettelsen de neste månedene, sier Kari Nessa Nordtun.

Dagny Sunnanå Hausken.

Dagny Sunnanå Hausken

Også varaordføreren i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken (Sp), satser på norgesferie i år. Hun får ikke fri før om noen uker, og synes det er litt lenge å vente på ferien.

– Vi har ikke de store planene, men vi kommer nok til å reise litt til hytta vår, sier hun.

Som eier av gård er hun og familien vant med å tilbringe sommeren i Norge.

– Vi rakk en uke på Tenerife rett før Norge stengte grensene i mars, sier varaordføreren.

– Sommerplanene i år var egentlig å reise til USA i juni. Vi hadde planlagt å kjøre nordover fra Chicago med søsteren min og mannen hennes. Vi hadde gledet oss veldig til den turen, men vi skal nok klare å kose oss her i Norge også. 
Sunnanå Hausken mener det er viktig at alle fortsetter å tenke på smitteforebygging, selv i ferien.

– Det er umulig å si hvor lenge vi må passe på, men vi har vært så flinke i denne regionen i lang tid. Det hadde vært en stor nedtur om vi måtte stenge ned noen bransjer igjen, sier hun.

Jan Erik Søndeland.

Jan Erik Søndeland

Gruppelederen i Venstre jobber også i et IT-selskap, og skal være tilgjengelig der store deler av sommeren. Han skal likevel få til en tur med tre kamerater når han tar ferie i august.

– Vi har leid oss en bobil, og skal pakke med oss telt og skal endelig få oppleve Lofoten i Nord-Norge, sier han.

– Vi skal padle kajakk, surfe og gå fjellturer og jeg gleder meg veldig. Vi har i lang tid tenkt at vi må dra til Nord-Norge, så det var godt at vi fikk et lite spark i rumpa nå, legger han til.

Søndeland er glad i å reise og å oppleve nye land og kulturer, men som regel er han sen med å bestille turene. Sånn sett hadde han flaks i år.

– Hadde det ikke vært for koronaviruset hadde det helt sikkert blitt en tur til utlandet. Det legger likevel ingen demper på ferien at vi skal holde oss i Norge i år, sier Søndeland.

MDG_Stavanger 19

Daria Maria Szymaniuk

Gruppeleder i Miljøpartiet De Grønne, Daria Maria Szymaniuk, har allerede vært på en miniferie med kjæresten og partikollegaen Rune Askeland. De reiste rundt i Hardanger og Sogn og Fjordane i en Tesla med madrass i baksetet.

– Det var vakkert, og vi fikk muligheten til å lytte til god musikk og snakke om alt annet enn politikk, sier hun til RA. 
Teslaen er utstyrt med «camping mode» som gjorde at de kunne ha et virtuelt bål på skjermen og varm eller kald luft som holdt en perfekt temperatur i bilen.

– Senere i sommer skal vi kjøre gjennom Danmark og Tyskland for å komme til Polen hvor faren min bor. Han ble syk under pandemien, og jeg har ikke hatt anledning til å reise og besøke han, så det er jeg nødt til å prioritere, sier Szymaniuk.

LES OGSÅ: Kjøpte campingvogn for å dra på ferie

Frode Myrhol.

Frode Myrhol

Gruppeleder i Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB), Frode Myrhol, skal sette av feriedagene til en tur til hjemstedet Fosnavåg på Sunnmøre.

– Jeg skal kjøre oppover og bli der en ukes tid. Jeg har ikke de store planene, men jeg skal i en barnedåp og besøke restauranten Skotholmen som ligger på en liten holme. Den er som regel stengt hver gang jeg reiser hjem igjen, så det håper jeg at jeg får til i sommer, sier han.

– I tillegg skal jeg nok få gått noen fjellturer og spilt litt golf med broren min, legger Myrhol til.

Utenom turen til Sunnmøre blir det Stavanger-sommer på gruppelederen.

– Vi har vært litt uheldige med været, men hvis det bedrer seg så skal jeg prøve å få spilt en god del golf. I fjor fikk jeg ikke spilt en eneste dag på grunn av valgkampen. I tillegg skal jeg nok jobbe en del med det nasjonale programmet til FNB, sier han.

Myrhol ferierer vanligvis ikke så mye om sommeren. Han liker best å reise til England på weekendturer for å se fotball.

– Jeg skulle egentlig vært en tur i både april og mai, men de måtte avlyses, sier han.

Dag Mossige.

Dag Mossige

– Jeg har nettopp begynt ferien, og vi har ikke planlagt så mye ennå, sier Dag Mossige, gruppeleder i Ap, når RA spør hvilke planer familien hans har for sommeren.

– Jeg vet at vi skal ta oss en bilferie på Vestlandet, og besøke Fjærland som er en liten bokbygd. En fantastisk perle, legger han til.

Mossige har store planer om å tilbringe mye tid med sønnene og familien, og mener det har stor egenverdi å tilbringe god tid sammen, uten for mye opplegg.

– Jeg sitter også på en stor bunke med bøker jeg vil komme meg gjennom, og så skal jeg høre på en god del musikk, sier han.

Årets feriebudsjett gikk til en stor, sikker og god trampoline.

– Jeg sier den er til ungene, men sannheten er at den er like mye til meg. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli en trampoline-fyr, men det er aldri for seint å oppdage gleden ved en, sier Mossige til RA.

Sissel Knutsen Hegdal.

Sissel Knutsen Hegdal

Gruppeleder i Stavanger Høyre, Sissel Knutsen Hegdal, mener det har vært vanskelig å planlegge årets sommerferie på grunn av koronaviruset.

– Vi er heldige som har hytte i Ryfylke og vi har vært en del ute med båten denne sesongen allerede. I løpet av ferien har vi veldig lyst til å reise innover til Rosendal med båten, men da må det være vær til det, sier hun til RA.

Knutsen Hegdal forteller at hun, mannen og deres tre voksne barn har en familietradisjon hvor de alle samles en uke i feriehuset i Spania.

– Det er en fantastisk anledning til å samle hele familien nå som ungene studerer og bor andre steder enn i Stavanger. Vi hadde i utgangspunktet lagt fra oss den tanken i år, men nå som grensene har åpnet, prøver vi å planlegge en tur likevel, sier hun.

Høyre-politikeren tror at de fleste politikerne innser at høstens budsjettforhandling kommer til å kreve mye av dem, spesielt nå etter pandemien.

– Vi skal nok virkelig få jobbe, og da er det godt at vi kan bruke sommeren på å lese og snakke om annet enn politikk, sier Sissel Knutsen Hegdal.

Mer fra Dagsavisen