Nyheter

Dette gjør du hvis du ser at noen ikke følger de nye korona-reglene

Ordfører i Sandnes kommune oppfordrer folk til å gi beskjed dersom de ser noen som bryter forskriftene, men bare på én spesiell måte.

Onsdag ettermiddag presenterte de fire ordførerne i Stavanger, Randaberg, Sandnes og Sola kommune de nye korona-reglene som trer i kraft på nyttårsaften.

Etter en periode med betydelig økning av smitte, er det nå tid for å kutte ned på antall personer du møter, dra fram munnbindet og ikke minst holde meteren igjen.

LES OGSÅ: Dette er de nye koronareglene

– En fin beskjed skader ingen

Alle de nye koronareglene kan du lese her, men dersom du ser noen som ikke følger de nye reglene fra i morgen har ordfører i Sandnes kommune en klar oppfordring til hva du skal gjøre.

– Gi beskjed til den eller dem som du ser at bryter reglene, men gjør det på en høflig måte. Kanskje de du ser ikke har fått det med seg. En fin beskjed til folk skader ingen, men vi skal ikke ha en gjeng med kontrollører ute i samfunnet, sier Stanley Wirak.

LES OGSÅ: Ansatt på sykehjem i Sola er koronasmittet

Ikke mulig å tillate

Noen som ikke kan si ifra slik de hadde ønsket er bussjåførene. Verken de eller Kolumbus har lov til å sende passasjerer av dersom de går om bord uten munnbind.

RA har snakket med flere bussjåfører som sier at de hadde sagt i fra om de hadde hatt lov til det.

Ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, svarer på hvorfor det ikke er riktig at bussjåførene selv får si ifra.

– Vi har hatt samtaler med fylkeskommunen og Kolumbus om dette. Der har det komt fram at det er ikke mulig å tillate dette. Hvis vi skulle fått til noe slikt måtte vi sett etter andre løsninger, som vektere for eksempel, sier Nessa Nordtun.

LES OGSÅ:  Helsepersonell flyttes framover i vaksinekøen

Mer fra Dagsavisen