Dette er nå blitt billigere på bussen

Endringer i bussprisene ble innført 1. november.

Kuttene i busspriser ble vedtatt i fylkestingets møte i mars, rett før koronapandemien brøt ut. Den gang uttalte Venstres Kjartan Alexander Lunde følgende: 

– Dette er den største satsingen på buss i Rogaland i moderne tid. Vi trenger et godt tilbud for dem som ønsker å reise kollektivt. 

I utgangspunktet skulle endringene tre i kraft i mai, men dette ble utsatt.

I går, søndag 1. november ble imidlertid reduksjonen i prisene på månedskort og dagspass i Rogaland innført. I tillegg blir rimeligere for familier å reise på helgetur med buss og tog.

LES OGSÅ: Nå blir det billigere buss

De nye prisene

Før kostet månedskort 760 kroner for voksen. Nå er prisen kuttet til 600 kroner for en sone. Det er 21 prosent i priskutt.

Prisen på dagspass er redusert fra 95 til 60 kroner.

Barn, studenter og honnør har halv pris av det igjen på månedskort, dagspass og enkeltbillett.

Framover blir det nå også mulig å ta med en ekstra voksen og inntil tre barn i helger og etter klokken 17.00 på hverdager på voksenbillettene av både månedskort, dagspass og enkeltbillett.

– Nå blir det altså mye billigere for familier å reise med buss og tog, opplyser Venstre-Lunde til RA. 

LES OGSÅ: Slik blir busstilbudet styrket fra og med mandag

Billigere for studenter

Kuttet betyr også at fra i dag får Stavanger-studentene landets billigste månedskort.

Månedskort som gjelder på hele Nord-Jæren og inkluderer både buss og tog vil da koste 300 kroner.  Til sammenligning koster tilsvarende 480 kroner i Bergen, 463 kroner i Oslo og 505 kroner i Trondheim.

Fra 12. oktober fikk Nord-Jæren 3042 også nye ukentlige bussavganger.

– Mange passasjerer har nå fått et mer reelt reisetilbud med flere valgmuligheter. Venstre kjemper for et kollektivtilbud med buss og tog som er attraktivt for folk. Målet til Venstre er å gjøre det enklere og billigere å velge miljøvennlig, melder Kjartan A. Lunde.