Detektiver fikk politihjelp

Et detektivbyrå fikk hjelp av politiets nettpatrulje til å lære hvordan de kan sikre spor og fingeravtrykk.

– Nettpatruljen fikk tilsendt bilde av en informasjonsplakat detektivbyrået hadde laget. Det ble sendt av en tilfeldig person som syntes det var søtt, og det var jeg jo helt enig i. Så da tok jeg kontakt med detektivene og lurte på om de ville ta med detektivbyrået og komme på besøk til oss, sier Kaare André Ødegaard, fagansvarlig for nettpatruljen i Sør-Vest politidistrikt. 

Detektivbyrået består av de tre fjerdeklassingene Elisa, Nora og Annika. Fredag formiddag postet Sør-Vest politidistrikt bilder av besøket på Facebook, hvor de blant annet skriver at de ønsker sine nye samarbeidspartnere velkommen i bransjen, og at de håper besøket ble et minne for livet.

I kommentarfeltet får politiet ros for å ha brukt tid på de ferske detektivene. Også blant kolleger har det vært positive tilbakemeldinger.

– Alle synes det er skjønt, og flere har uttrykt at de gjerne skulle vært med på dette selv, sier Ødegaard til RA.

LES OGSÅ: Langt færre bedrifter vil ansette sommervikarer i år (+)

Lagt ned tid

Da detektivene var på besøk hos politiet ble de møtt av et lite åsted som Ødegaard og to politistudenter hadde laget til dem. Videre lærte de hva de bør tenke på når de skal sikre spor, og de lærte blant annet å sikre fingeravtrykk og fottøyavtrykk. Etter det fikk detektivene bli med i garasjen hvor de fikk sitte i politibilen og se hva politiet har av utstyr der. I tillegg fikk jentene også informasjon om hvem nettpatruljen er, hva de gjør og hvordan de kan kontaktes – ikke bare i forbindelse med detektivbyrået, men også dersom noe skjer.

– Det virker jo som dere har lagt ned litt tid i dette? 

– Ja, vi har brukt litt tid. Men det er jo bare en feelgood-greie. Og vi prøver å ha høy takhøyde – i alle fall når det kommer til barn. Det var et koselig avbrekk hvor studentene fikk skinne litt, og ikke minst var det nok gøy for de tre jentene. Sannsynligvis holder de seg lovlydige livet ut nå, så dette var vinn-vinn for alle, sier Ødegaard. 

Det er første gang nettpatruljen har invitert noen på denne måten, men Ødegaard sier det fint er noe de kan gjøre igjen. 

– Når man får sånne muligheter må man bare gripe dem. Kanskje vi gjør det igjen for noen som driver med noe lignende. Vi prøver å være på tilbudssiden, sier Ødegaard.