Nyheter

Den nye skateparken i Sandnes har åpnet – se bildeserie

Torsdag åpnet Sandnes-ordføreren den nye skateparken på Ruten. – På nivå med Tasta-parken, sier en av skaterne.

Bilde 1 av 15

– Det ser veeeeldig bra ut! Den gamle parken var legendarisk – jeg er vokst opp i den parken og har skatet i over ti år. Så det var litt trist at den forsvant, men det er veldig positivt med ny park, sier Preben B. Kvammen (21) til RA.

Han var på plass under åpningen av nye Ruten og den nye skateparken torsdag ettermiddag sammen med kompisene Alexander Jonasson (23), Marius Dirdal (20) og Yahya Issak (21) for å innvie den nye skateparken.

Alexander Jonasson (23), Marius Dirdal (20), Preben B. Kvammen (21) og Yahya Issak (21) var blant de første som tok i bruk den nye skateparken.

– Den ser mye bedre ut enn den gamle. På nivå med Tasta-parken, sier Jonasson.

Alle de fire kompisene har tilbragt mye tid i den gamle skateparken på Ruten, og sier skatemiljøet er fint og sammensveiset, og at alle skatere, store og små, kjenner hverandre.

– Hvis du skater kjenner du alle, sier Kvammen.

– Det som er bra med denne parken er at det er noe for alle her. Alle kan skate på forskjellige nivåer, legger Dirdal til.

Alle er enige om at de kommer til å bruke den nye parken mye.

– Det var veldig på tide med en ny park. Dette er på et helt nytt nivå, sier Jonasson.

– Ja. Selv om den gamle var legendarisk er denne mye bedre, legger Kvammen til.

LES OGSÅ: Nå er nye Ruten snart klar (+)

Byen i ferd med å våkne

Det var Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) som sto for den offisielle åpningen av skateparken torsdag ettermiddag. Ingen røde bånd ble klippet over, men parken ble åpnet da gjerdene ble dratt til side. 
En fornøyd Sandnes-ordfører torsdag ettermiddag.

– Vi har jo sett fram til dette og tenkt på dette i årtier, at vi måtte få en storstue til byen. Det har alltid vært snakk om det, og nå har vi endelig fått det til, sier Wirak til RA.

Han sier det har vært viktig å skape en plass som kan brukes til aktivitet og hvor ungdom kan oppholde seg.

– Derfor er denne skateparken midt i blinken. I tillegg har vi lekeplass, grøntområder og uterestauranter. Dette er byens viktigste plass nå, og jeg er glad vi har byttet ut bilene med en plass det er folk. Jeg har stor tro på at dette skal være et skikkelig lokomotiv for sentrumsutviklingen, sier ordføreren.

Wirak mener folk vil være der folk er og der det er trivelig å være. Derfor må det brukes penger på ting som dette, mener han.

– Sandnes har vært en «soveby», men nå er vi i ferd med å våkne. Det blir mer og mer attraktivt her og flere ønsker å bosette seg her. Nettopp fordi de ser at det er i Sandnes det skjer, sier Wirak, som gir varaordføreren æren for uttrykket «det er i Sandnes det skjer».

– Det er et godt uttrykk han begynte med, og nå sier hele byen det, legger han til.

LES OGSÅ: LEDER: Look to Sandnes!

En forsmak på parken

Prosjektleder for Nye Ruten, Arne Jørgensen, sier parken nå åpnes opp for publikum i tre og en halv uke før arbeidet med å montere en stor lysring over parken starter. 
Arne Jørgensen, prosjektleder for Nye Ruten.

– Vi åpner opp nå for å gi innbyggerne en forsmak på parken. Mange er hjemme i sommermånedene og vi tenkte det var greit å åpne opp noen uker før vi begynner byggingen av ringen, sier Jørgensen til RA.

Den store lysringen skal dekke store deler av parken og skal etter planen stå ferdig til jul. Gjennom parken går det også en trasé beregnet til Blinkfestivalen.

– Selv om det ikke blir arrangement på Ruten i år er blink viktig for byen og mange i byen. Det har også vært en av forutsetningene i prosjektet, og vi har prøvd å gjøre det beste ut av det, sier Jørgensen.

Arbeidet med Ruten-området startet i september i fjor. Den nye bussterminalen sto klar i desember, og da startet arbeidet med selve parken.

– Vi er veldig fornøyde nå, og det virfker som om innbyggerne har funnet seg til rette, sier Jørgensen til RA.

Mer fra Dagsavisen