Nyheter

Brannvesenet: Etterslukker fremdeles i Mekjarvik

Men det er nå full kontroll på situasjonen.

Mannskaper fra Rogaland brann og redning IKS (RBR) holder fortsatt på med etterslokking etter brannen som startet hos Henriksen Oljetransport mandag formiddag.

Det opplyser Rogaland brann og redning i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Vi holder fortsatt på med etterslokking av brannen. Bedriften selv har rekvirert inn en gravemaskin, som skal hjelpe oss med å komme bedre til på de stedene det fortsatt brenner. Det kommer til å foregå etterslokking på stedet utover dagen, melder varabrannsjef Ståle Fjellberg.

LES OGSÅ: Stavanger-selskap med viktig klimateknologi (+)

Avfallsanlegg

Klokken 11.35 mandag 28. september kom den første meldingen om brann i avfallsanlegget til Henriksen Oljetransport i Mekjarvik.

Dette er et avfallsanlegg for alt fra bensin, olje og gass til andre avfallsprodukter. På grunn av den massive og sorte røyken fra brannen ble innbyggerne i området bedt om å holde seg innendørs, lukke dører og vinduer, samt slå av ventilasjonsanlegg.

Rogaland brann og redning opplyser at det tidlig ble satt store ressurser på brannen. I tillegg ble Avinor sine brannbiler av typen Panther sendt til stedet for å bistå i slokkingsarbeidet.

– Hjelpen fra Avinor i denne brannen har vært avgjørende. De har biler med god slokkekapasitet med skum og vann, det hjalp godt i slokkingsarbeidet, sier varabrannsjef Fjellberg.

LES OGSÅ: SE BILDENE: Slik ser det ut etter brannen i Mekjarvik

Utslipp i sjøen etter brannen

Mandag ettermiddag kom det inn meldinger om oljesøl i sjøen utenfor Mekjarvik.

Overfylte kummer med slokkevann fra brannen har gjort at det har kommet utslipp i sjøen.

Interkommunalt utvalg for akutt forurensning Sør-Rogaland (IUA) samarbeider med kommunen og Henriksen Oljetransport for å få tømt kummene og hindre at mer slokkevannet kommer ut i sjøen, opplyser brannvesenet.

– Brannbåten Vektaren har lagt ut lenser for å fange opp det meste av utslippet. Vi overvåker situasjonen fortløpende og vurderer tiltak deretter, sier Fjellberg i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Kvitsøy-ferja må gå fra Fiskepiren på grunn av Mekjarvik-brannen

Mer fra Dagsavisen