Nyheter

Boligprisene stiger, men mindre enn i de andre store byene

Boligprisene i Stavanger har gått opp 1,7 prosent siste 12 måneder – og det selges flere boliger.

I Stavanger har boligprisene steget med 1,7 prosent de siste tolv månedene. Det er svakere enn i Oslo (+7,7 prosent), Bergen (+5,9 prosent) og Trondheim (+5,0 prosent).

For september isolert har boligprisene i Stavanger gått ned 0,3 prosent, men korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

Det viser tall fra Eiendom Norge.

Stavanger har dermed hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Trondheim (+2,2 prosent), Oslo (+1,5 prosent), og Bergen (+0,6 prosent).

Boligprisene på landsbasis er nå 5,8 prosent høyere enn for et år siden.

– Boligprisene stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

LES OGSÅ: Fire pasienter og to ansatte ved sykehjem smittet

517 boliger solgt

Det har i september blitt solgt 517 boliger i Stavanger. Det er 18,3 prosent flere sammenliknet med samme måned i 2019. Hittil i år er det solgt 3694 boliger i Stavanger. Det er 4,6 prosent flere enn tilsvarende periode i fjor.

For landet samlet ble det i september solgt 11.133 boliger i Norge, noe som er 16,8 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 77.390 boliger i Norge, noe som er 5 prosent flere enn på samme tid i 2019.

– Den kraftige økningen i bruktboligsalget skyldes trolig at folk vrir forbruket sitt mot bolig og at mange nå også fremskynder planlagte boligkjøp. Dette er ikke unaturlig siden det nå er begrensninger på annet type konsum, samt at korona-tiltakene kan vil bli svært langvarige, sier Lauridsen.

LES OGSÅ: Blir kjent med hun som tar over SR-Bank-roret (+)

Flere til salgs

Det har i september blitt lagt ut 534 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 3,1 prosent flere sammenliknet med samme måned i 2019. Hittil i år er det lagt ut 3903 boliger i Stavanger. Det er 7,0 prosent færre enn tilsvarende periode i fjor.

I september ble det lagt ut 10.745 boliger til salgs i Norge, noe som er 3,8 prosent flere enn i samme måned i 2019.

Så langt i år er det lagt ut 81.562 boliger til salgs, noe som er 2,2 prosent færre enn på samme tid i fjor.

LES OGSÅ: Vil kaste ut utenbys båter fra kommunale båthavner (+)

Lang salgstid

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 70 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 48 dager i gjennomsnitt.

Kortest salgstid hadde Oslo med 23 dager.

– Salgstiden er stabil og på et noe høyere nivå enn de foregående årene. En stabil salgstid vitner om et sunt boligmarked, sier Lauridsen.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.229.099,-

NB: Fra januar 2020 inngår kommunene Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg i Stavanger-indeksen. 

LES OGSÅ: Kan vinne pris: – Jeg jobber mot en bransje som ikke bryr seg (+)

Mer fra Dagsavisen