Ber næringslivet bidra med utstyr

Som en del av beredskapen knyttet til koronautbruddet trenger sykehusene mer smittevernutstyr. Nå frir helsevesenet til næringslivet.

Helse Vest koordinerer innsatsen på Vestlandet og oppfordrer næringslivet til å bidra i dette viktige samfunnsoppdraget, heter det i en pressemelding fra Helse Vest fredag.  

LES OGSÅ: Én koronasmittet innlagt på SUS

Et koronautbrudd krever langt mer smittevernutstyr i sykehusene enn i en normalsituasjon.

Samtidig har det vært vanskelig å få tak i utstyr som normalt blir produsert i Kina og utstyr blir også, av ulike grunner, levert seint.

LES OGSÅ: SUS-direktør: En krevende situasjon

Ber om hjelp

I et brev til NHO og industrien på Vestlandet inviterer Helse Vest nå til samarbeid.

Vi trenger smittevernutstyr til medarbeidere i sykehusene for å holde alle friske, slik at de kan bidra i behandlingen av pasientene som trenger det. Vi forbereder nå omfattende beredskapstiltak. Nå ber vi også alle bransjer og virksomheter bidra i det felles samfunnsansvaret vi har. Vi trenger all hjelp og innsats vi kan få fra næringslivet, sier Hilde Christiansen, direktør for medarbeider, organisasjon og teknologi i Helse Vest RHF.  

Åndedrettsvern, masker, vernebriller, hansker, munnbind, visir og beskyttende dresser og frakker er blant utstyret helsevesenet trenger mer av.

LES OGSÅ: Legevakten: Hvem trenger koronatest?