Bente Thorsen gir seg som leder i Rogaland Frp

– Passende for nye krefter å overta.

– Jeg har varslet valgkomiteen at jeg ikke ønsker gjenvalg. Det var ikke meningen at jeg skulle være en fylkesleder i lang tid da jeg overtok for to år siden, og nå som vi går inn i et mellomvalgsår er det passende for nye krefter å overta, sier fylkesleder i Rogaland Frp, Bente Thorsen, i en pressemelding.

Hun vil gå av på årsmøtet i mars neste år.

Lang karriere

Thorsen er 61 år og fra Karmøy. Hun ble valgt inn i Karmøy kommunestyre i 1987, og satt der til hun ble stortingsrepresentant, som hun var fra 2009 til 2017. Hun har vært fylkesleder siden februar 2018.

– Jeg trivdes godt i rollen, men ønsker å prioritere tiden min litt annerledes. Jeg etterlater meg nå et veldrevet lag med mye aktivitet og mange medlemmer, i et av Frps største fylker, og tenker jeg kan gi meg med god samvittighet, sier Thorsen.

Jakter ny – frist er 15. desember.

Valgkomiteen i Rogaland Frp er nå på jakt etter ny fylkesleder, og lokallagene har fått frist på innspill til 15.desember.

– Jeg vil takke Bente for innsatsen så langt, hun har gjort en god jobb for partiet både lokalt, som stortingsrepresentant og nå også som fylkesleder. Jeg tipper vi uansett ikke har hørt det siste fra henne, sier leder av valgkomiteen, Roy Steffensen

– Nå har vi i valgkomiteen bedt lokallagene lomme med innspill, så regner jeg med vi får inn mange forslag på gode kandidater til å styre skuta videre, sier Steffensen, som antar at de vil ha en innstilling på ny leder klar i januar.  

Fylkesårsmøtet skal være 6-8 mars i Sola kommune, heter det i pressemeldingen.