Nyheter

Beboer har gitt opp bom-fritak, det har ikke ordføreren

Beboer Søren Andersen har gitt opp håpet om å få fritak fra bommen. Det har ikke ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap).

Bilde 1 av 3

Bomstasjonen på Lagårdsveien, sør for Strømsbrua, slår veldig uheldig ut for beboere i Lagårdsveien og Skjærabergveien. På grunn av midtrabatten Lagårdsveien, må beboerne betale bompenger for alle bilturer til og fra husene sine.

Siden desember 2018 har beboerne og Stavanger kommune søkt Vegdirektoratet om bompengefritak for de hardest rammede beboerne.

Ordføreren klager

Kommunen fikk avslag på sin søknad av Vegdirektoratet februar i år.

Nå har ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) klaget på avslaget.

– Vi mener beboerne har rett på fritak. Derfor vil vi ha en ny vurdering. Vi viser også at det er gjort fritak andre steder, sier Nessa Nordtun til RA.

LES OGSÅ: Politikerne kutter veier, holder bomprisene som nå 

– Har gitt opp

Søren Andersen bor i Lagårdsveien. Han tror ikke det blir noe bomfritak for han selv eller naboene sine.

– Jeg har gitt opp. Jeg tror ikke systemet er åpen for en slik dialog. Det har også gått fryktelig lang tid. Beløpet er lite. Det er kun snakk om å gi fritak for ti husstander, sier Sørensen.

– Før kjørte jeg gjennom bomstasjonen to ganger om dagen. Det ble veldig dyrt. Nå har jeg kjøpt meg sykkel. Det fungerer fint, men av og til må man ha bilen, sier Sørensen.

I avslaget skriver Vegdirektoratet at det ikke er åpnet for å gi fritak for enkelthusstander i gjeldende takstretningslinjer., og at Vegdirektoratet dermed ikke har hjemmel til å gi fritak.

Videre svarer Vegdirektoratet at det ikke er noe i veien for at kommunen selv kan dekke bompengekostnader for beboere gjennom en kommunal refusjonsordning.

LES OGSÅ. Dette skjer om du ikke vil ha barna på skolen

– Fortsatt håp

Frode Myrhol (FNB) har vært engasjert i saken lenge. Han reagerer på avslaget.

– Jeg trodde dette var en formalitet. Når jeg ser ordlyden i avslaget, så virker det som at de ikke har forstått problemstillingen. Nå har kommunen sendt klage på avslaget. Jeg har fortsatt forhåpninger om å få fritak på plass, sier Myrhol.

LES OGSÅ: Disse krisetiltakene mener bedriftene i Rogaland funker

Mer fra Dagsavisen