Nyheter

Barn refset pøbel-ungdom – nå er det mindre herjing

Hærverket i Dragaberget barnehage har nesten stoppet. Nå håper daglig leder og styret at det nye uteområde får stå i fred.

For en måned siden skrev RA barn i Dragaberget barnehage på Hundvåg som ba ungdommer slutte med å ødelegge barnehagen deres.

På kveldstid samlet flere titalls ungdommer seg i barnehagen. Noen ødela barnehagens eiendom. Urin, søppel, kondomer, energidrikkbokser og hærverk møtte ofte barn og ansatte i barnehagen om morgenen. Nå har det meste av hærverket stoppet.

RA skrev også om mye hærverk i den samme barnehagen i 2017.

Ødelagte taksteiner

– Vi hadde nylig noen ødelagte taksteiner, så noe har vært på taket. Det skjer fortsatt ting, men det er mye mindre herjinger nå enn tidligere, sier daglig leder Vegard Gjerstad-Sørensen.

– Det har heller ikke fått vekterrapporter på at det er ille, legger Gjerstad-Sørensen til.

Han forteller at foreldre og folk i nabolaget generelt er blitt mer bevisste på hva som har foregått i barnehagen på kveldstid.

LES OGSÅ: Jenter siktet for kroppskrenkelse: – Plaget gutt (6) på vei hjem fra skolen (+)

– Vi har et nabolag hvor «alle kjenner alle». Det er positivt at foreldre er bevisste på hva ungdommene deres gjør, sier Gjerstad-Sørensen og legger til:

– Jeg har forståelse for at ungdommen har dårligere fritidstilbud på grunn av koronapandemien, men jeg håper det ikke blir mer hærverk hos oss.

Styreleder og foreldre, Stina Vika Karlsen, har også inntrykk av at det er mindre hærverk nå.

– At hærverket ble omtalt i avisen gjorde at mange ble mer bevisste, foreldre, skoler, sier Vika Karlsen.

– Jeg bor i samme gate, og går og kjører forbi ofte. Det er lenge siden jeg har sett store gjenger der nå. Jeg håper bare det ikke er det dårlige høstværet som er årsaken, sier Vika Karlsen.

VIDEO: Pressekonferanse om korona-situasjonen i distriktet mandag

Oppgraderer

Dragaberget har planer om å oppgradere uteområdet til barnehagen.

– Om det ikke blir forsinkelser, starter arbeidet før jul, sier Vika Karlsen.

Mer fra Dagsavisen