Nyheter

Arrangerte koronavennlig bokbad i Vågen

Ingen kunne si noe på smittevernhensynet da Gatemagasinet Asfalt holdt bokbad i Vågen onsdag.

– GRATULERER MED BOKBAD, roper komiker Rune Bjerga over til Fisketorget-sjef Karl Erik Pallesen.

– HÆ? KAN DU GJENTA?, svarer han.

Onsdag formiddag satte de seg i hver sin stol, på hver sin side av Vågen, og filmet inn et bokbad. Bjerga intervjuet Pallesen om oppskriftsboken «Pallesens kokebok» som han gir ut i samarbeid med Gatemagasinet Asfalt.

– VELKOMMEN TIL BOKBAD, roper Bjerga.

– TAKK!

– HVOR HAR DU HENTET INSPIRASJONEN TIL BOKEN FRA, spør Bjerga.

– JEG ER 37 ÅR OG KOMMER FRA KVITSØY, svarer Pallesen ... og, sånn holder de på.

LES OGSÅ: Gatemagasinet Asfalt gir ut kokebok

Tror Bent Høie er fornøyd

Siden 2016 har Gatemagasinet Asfalt gitt ut en julebok som selges av 200 selgere fra Egersund i sør til Odda i nord. År 2020 var intet unntak, og fra og med fredag 13. november har man hatt muligheten til å kjøpe «Pallesens kokebok». Det er trykket opp 19.000 eksemplarer, og på kun få dager har det blitt solgt rundt 2.500 bøker.

– Det er steinbra, og det er veldig viktig at folk fortsetter å kjøpe den, sier kokken Pallesen til RA.

Han har aldri deltatt på et bokbad før, og trodde Bjerga tullet da han tok kontakt.

– Dette var en ny opplevelse og veldig kjekt. Det var en kjekk måte å presentere boken på, og den er viktig for Asfalt-selgerne. Når det gjelder hensynet til smittevern var vi i hvert fall innafor, sier han.

– Jeg tror Bent Høie hadde vært veldig fornøyd med oss, skyter Bjerga inn før han fortsetter:

– Det var steinkjekt og steinkaldt. Stemmen fikk i hvert fall brynt seg, så nå bærer det rett hjem for å spise kamferdrops.

Han er ikke i tvil om hvorfor han sa ja til å holde bokbadet.

– Det er Pallesen og det er Asfalt. To aktører jeg liker, sier Bjerga til RA.

– Det er et godt tiltak og det er litt verre for selgerne i disse dager. Det er en utfordring, men det er også litt av vårt poeng i dag. Kjøp boken, legger han til.

Også redaktør i Gatemagasinet Asfalt, Håkon Jonassen Norheim, mente at opplegget onsdag formiddag var helt fantastisk.

– Jeg har ikke sett filmen enda, men jeg har ikke sett noe så bra siden Monty Python holdt på i sin storhetstid. Det så ut til at Pallesen og Bjerga koste seg også, sier Jonassen Norheim.

Han både håper og tror at selgerne får solgt flere eksemplarer fram mot jul. Juleboken er en utrolig viktig del av Asfalt sin inntekt, og en veldig viktig inntektskilde for selgerne.

– Dette er noe vi gjør for at folk som har det vanskelig skal ha en jobb å gå til, sier Asfalt-redaktøren.

LES OGSÅ: Anbefales å bruke munnbind på kollektivtransport

– En veldig jordnær bok

For Pallesen har det vært viktig å lage en oppskriftsbok som skal passe for alle.

– Selv synes jeg det er en veldig jordnær bok, og i tillegg til oppskriftene får vi vist fram lokale produsenter. De er blant de beste i landet på det de jobber med, sier kokken.

«Pallesens kokebok» er stappet med oppskrifter Pallesen bruker på både Fisketorget og hjemme. Oppskriftene er ment å være noe man kan makte å lage både til hverdag og selskaper, og råvarene skal man kunne finne i dagligvarebutikker. Selv om boken omtales som en julebok, er den spekket med oppskrifter man kan bruke hele året.

– Det er kun én juleoppskrift, og det er min versjon av riskrem. Ellers er det noe for alle og alle smaker, sier Pallesen.

Han synes fotograf Tommy Ellingsen har gjort en fabelaktig jobb med å fotografere bildene i boken, og skryter av samarbeidet med Asfalt-redaktøren.

– Det har vært en kjempekjekk prosess og en god opplevelse for meg, sier Pallesen om arbeidet med den første kokeboken han har utarbeidet alle oppskriftene til.

HAR DU FÅTT MED DEG DENNE SAKEN: Barn refset pøbel-ungdom – nå er det mindre herjing

Mer fra Dagsavisen