Ansatt ved sykehjem koronasmittet

54 beboere og 117 ansatte blir nå testet.

En ansatt ved Slåtthaug sykehjem i Stavanger har fått påvist Covid-19, skriver Stavanger kommune i en pressemelding.

Den ansatte har ikke hatt symptomer, og var derfor på jobb to dager denne uken. Sykehjemmet har god oversikt over den ansattes bevegelser. På grunnlag av dette, er foreløpig fire beboere og fem ansatte definert som nærkontakter og satt i karantene, opplyser kommunen.

Stengt for besøk

Beboerne på sykehjemmet kan ikke ta imot besøk før situasjonen er avklart, med unntak av alvorlig syke beboere. Frivillige har heller ikke adgang. Ifølge kommunen vil dagsenteret foreløpig holde stengt mandag og tirsdag.

Helse- og velferdsdirektør Eli Karin Fosse opplyser at kommunen har iverksatt en beredskapsplanen som er laget for denne type situasjoner.

– Det jobbes nå med å få testet og kartlagt alle beboere og ansatte så fort som mulig slik at vi får oversikt over situasjonen. Dette er viktig for at vi skal kunne sette i verk nødvendige og riktige tiltak. Vi er opptatt av å ivareta alle som er berørt på en best mulig måte, både beboere, ansatte og pårørende, sier Fosse til kommunen.

De ansatte vil bruke munnbind på hele vakten inntil situasjonen er kartlagt, og de vil bruke smittevernutstyr i kontakt med beboere som er i karantene.