Ansatt i barnehage koronasmittet

En ansatt ved Sundelia barnehage har testet positivt på covid-19.

Den ansatte har kun hatt kontakt med barn og andre voksne i én avdeling, og i denne avdelingen – en 3-4-årsavdeling, er alle satt i karantene, opplyser Stavanger kommune.

Vedkommende fikk symptomer fredag 23. oktober, og har ikke vært på jobb siden. Den ansatte ble testet mandag og testsvaret viste smitte i dag.

Da smitten ble kjent ble alle direkte berørte foreldre kontaktet. I ettermiddag har også resten av foreldrene blitt varslet.

LES OGSÅ: Muldvarpens medhjelper (+)

100 barn

Sundelia er en kommunal barnehage med 100 barn og 24 voksne.

– Vi følger de vanlige anbefalingene og rutinene og setter alle nærkontakter i karantene. I tillegg til den smittede blir dermed 11 barn og 2 voksne satt i karantene fram til 2. november. Vi vurderer ytterligere tiltak fortløpende, og har tett dialog med både ansatte, foreldre og smittevernoverlegen, opplyser virksomhetsleder Gerd Tofteland.

LES OGSÅ: Barna refser pøbel-ungdom: – Ikke ødelegg barnehagen vår (+)

– Lite smitte i barnehagene

Foreløpig er det ikke registrert symptomer hos andre i barnehagen.

– Vi har heldigvis hatt lite smitte i barnehagene i Stavanger. De ansatte har jobbet hardt med å balansere smittevern og det å gi god omsorg til alle barn siden februar. Også foreldre har vist stor forståelse for de rutinene vi har innført, sier barnehagesjef Monica Buvig Stenseth.

LES OGSÅ: Svigerinner på 87 og 77 år saksøkes av kommunen: – Mor synes det er fryktelig (+)