Nyheter

Anleggsområdet på Kiellandsmyrå skal bli kunstgressbane

Endelig er arbeidet med kunstgressbanen på Kiellandsmyrå i gang. Politikerne i Stavanger mener det er på høy tid.

Samtidig som Statens vegvesen har jobbet med Ryfast-prosjektet, har de leid Kiellandsmyrå av Stavanger kommune for å ha den som riggplass. Etter rundt seks år skjer det endelig ting med den gamle grusbanen i umiddelbar nærhet av barndomshjemmene til tidligere og nåværende Viking-spillere som Kristian Thorstvedt og Sebastian Sørlie Henriksen.

– Vi hadde mannskapsrigg på denne plassen, og som kompensasjon var avtalen at Statens vegvesen skulle bygge opp fotballbanen igjen, sier delprosjektleder E39 Eiganestunnelen, Dag Daland, til RA. Han har ansvaret for arbeidet og utbyggingen på Kiellandsmyrå.

Etter sommerferien ble første spadestikk tatt, og i første halvdel av november skal kunstgressbanen stå klar.

– Det er i hvert fall slik vi har lagt opp framtidsplanen. Eksakt dato avhenger av været, ettersom kunstgressdekket er noe av det siste som skjer i arbeidet, sier Daland.

– Alt er avklart, og det er selvfølgelig Stavanger kommune som tar over driften av banen når den står ferdig, legger han til.

Stangeland maskin har fått jobben med å utføre arbeidet, og utarbeidelsen er gjort i samråd med Stavanger kommune.

– Hvem banen er for og hvordan det skal se ut rundt er opp til kommunen. I henhold til planene bygger vi en kunstgressbane og det blir sykkelparkering på stedet, sier Daland til RA.

LES OGSÅ: Ryfast: Bompenger utsettes på ny

Kunstgressbanen som nå bygges skal etter planen være ferdig i november.

H: – Fryktelig glad

Høyre-politiker Ingebjørg S. Folgerø har tidligere engasjert seg i saken om fotballbanen på Kiellandsmyrå. Hun synes det er på tide at arbeidet endelig er i gang.

– Jeg er fryktelig glad for dette. Barn og unge på Våland har ingen andre fotballbaner i nærområdet, så den dagen den står ferdig vil være en jubeldag, sier hun til RA.

Folgerø mener at Vegevesenet har vært motvillige til å tilbakeføre Kiellandsmyrå til den ønskede standarden, og det har hun vært opprørt over.

– Når man fjerner banen og bruker området, som er større enn det de i utgangspunktet skulle bruke, så skulle det bare mangle at de betaler tilbake til kommunen, sier hun før hun legger til:

– Debatten har gått internt, og jeg mener at Vegvesenet kan si «tusen takk for lånet» når de klipper snoren.

LES OGSÅ: Slik blir Bussveien på Hinna

FNB er skuffet

Gruppeleder i Folkeaksjonen nei til mer bompenger, Frode Myrhol, er først og fremst veldig glad for at kunstgressbanen snart er på plass. Likevel er han noe skuffet over størrelsen på banen.

– Det blir ikke en like stor bane som vi ønsket oss, og det synes jeg er trist, sier han til RA.

Kunstgressbanen vil tillate elleverfotball opp til junior, og må utvides med syv og en halv meter på hver side dersom seniorlag skal kunne spille på den.

– FC Show ønsket i utgangspunktet å bruke Kiellandsmyrå som hjemmebane dersom den ble lik en fullverdig fotballbane. De ønsket også å starte opp aldersbestemte lag innad i klubben, sier Myrhol før han legger til:

– Det er klart det er et stort behov for nettopp dette på Våland.

Myrhol sier at politikerne kom litt for seint på banen, og Statens vegvesen hadde kommet for langt med prosjekteringen til at de kunne komme med ønsker.

– Det var absolutt vilje til å utvide banen, men ikke muligheter for det, sier han.

Myrhol mener det forrige flertallet ikke har gjort nok for å sikre at det blir fullverdig ellever-bane for seniorfotball, og at det nye flertallet kom litt for seint inn i prosessen til at det var mulig å få endret på det påstartede prosjektet. Han synes tiltaket likevel er positivt, og langt på overtid.

– Det er jaggu på tide at den snart er klar for bruk, sier FNB-politikeren.

LES OGSÅ: Dette skjer med vei og jernbane i Rogaland

Ap: – Kvalitetsheving

Gruppeleder i Stavanger Arbeiderparti og leder for utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog, Dag Mossige, er også enig i at det skal bli fint å få på plass kunstgressbanen.

– Det var en grusbane og søppelfylling der tidligere, så det vil være en enorm kvalitetsheving å få på plass en kunstgressbane, sier Mossige til.

Om det skulle bli aktuelt å få på plass garderober og klubbhus kommer an på behovet til fotballklubbene i Stavanger.

– Det er noe vi er åpne for å se på, og vi skal ikke utelukke det, men det må vi komme tilbake til. Slik jeg forstår det tilhører ikke området noen klubb så langt, men det kan godt være at det er klubber som ønsker å etablere seg fast der. Det må bli neste steg, nå skal banen først bli ferdig, sier Ap-politikeren.

Saken vil behandles i utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog når kunstgressbanen er ferdig.

Dag Daland skriver i en e-post at Statens vegvesen ikke kan ta ansvar for at behandling av planen også krevde tid i Stavanger kommune.

– Enkelte politikere legger skylden på Statens vegvesen for at arbeidene ikke kom i gang tidligere. Dette medfører ikke riktighet, skriver Dag Daland.

Mer fra Dagsavisen