Alle landets skoler og barnehager stenges

Det et ett av tiltakene regjeringen kommer med torsdag for å hindre virusspredning, etter det NTB erfarer.

Statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møtte pressen for å legge fram nye tiltak for å hindre spredning av koronaviruset klokken 14.00 torsdag.

Også helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg var til stede på pressekonferansen på Statsministerens kontor.

LES OGSÅ: Sykdom, karantene og stengte skoler: Dette har du krav på

Statsminister Erna Solberg sier tiltakene som nå iverksettes vil sette folks hverdag på hodet, men det er nødvendig for å sikre liv og helse.

– Dette er en vanskelig tid for Norge og verden. Norge blir satt på en stor prøve som samfunn og som enkeltmennesker, sier Solberg.

LES OGSÅ: Én koronasmittet innlagt på SUS

Annerledes hverdag

Hun varsler at vi alle vil få en annerledes hverdag fremover.

– Det er avgjørende at alle landets innbyggere deltar i dugnad for å bremse smitte. Det skal vi gjøre i solidaritet med eldre, kronisk syke og andre som er spesielt utsatt for å utvikle alvorlig sykdom, sier Solberg.

– Vi har allerede innført tiltak, men de er ikke lenger nok. I dag kommer de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid. Tiltakene kommer til å få stor inngripen i vår personlige frihet. Det griper inn i vårt hverdagslig og hvordan samfunnet fungerer, sier Solberg.

Alle skoler, barnehager og høyere utdanning stenger fra i dag kl. 18

Tidligere torsdag besluttet Oslo kommune å stenge alle skoler og barnehager fra og med mandag 16. mars.

I løpet av torsdag varslet en rekke fylker i Norge at de stenger skoler og barnehager.

Saken oppdateres