Nyheter

70 personer testet i forbindelse med smitte på sykehjem

Den smittede personen skal være symptomfri, og kommunen kjenner smittekilden.

Søndag kveld fikk en ansatt ved Åse bo- og aktivitetssenter bekreftet positiv covid-19-test. Fire pasienter er satt i isolat og Åse blir stengt for besøkende.

Da RA snakket med kommuneoverlege Hans Petter Torvik mandag formiddag opplyste han at rundt 70 personer var testet; 20 pasienter og 50 ansatte.

– De driver med vedlikeholdsarbeid på Åse, så også bygningsarbeidere som har gått i gangene har blitt testet, sier Torvik.

Ifølge kommuneoverlegen ble 50 personer testet innen klokken 09.30 mandag, og svarene fra prøvene vil komme tilbake allerede mandag ettermiddag og kveld.

LES OGSÅ: Kan bli aktuelt med innstramminger på sykehjem (+)

Vil driftes som før

Torvik opplyser videre at den smittede personen er symptomfri, og at kommunen kjenner smittekilden. Ifølge kommuneoverlegen har det ikke vært smittetilfeller blant helsepersonell i Sandnes siden juli.

– Er det aktuelt å stramme inn på restriksjonene? 

– Dette vil ikke få noen konsekvenser for de andre sykehjemmene. De driftes videre som de gjorde i forrige uke, sier Torvik til RA.

Kommuneoverlegen ønsker ikke å si hvilken post den smittede personen jobbet på, men han forteller at det ikke er på lindrende post.

Mer fra Dagsavisen