5000 færre arbeidsledige i mai

Ferske tall fra Nav Rogaland viser at pilene peker i rett retning.

– I flere uker har vi sett at arbeidsledigheten går nedover i Rogaland. Den siste måneden har tallet arbeidssøkere blitt redusert med over 5000, sier direktør i Nav Rogaland, Merethe P. Haftorsen.

LES OGSÅ: Politiet ber om foreldrehjelp

Fortsatt over 30.000

Ved utgangen av mai er 30.267 personer registrert som arbeidssøkere i Rogaland. Det er over 1300 færre enn da Nav  offentliggjorde sine arbeidsmarkedstall 19. mai, altså for ti dager siden.  

Av disse er 15.833 personer helt uten arbeid. Det utgjør 6,2 prosent av arbeidsstyrken, og er en nedgang på 0,6 prosentpoeng siden 19. mai.

13.607 personer melder til Nav at de jobber litt. Delen delvis uten arbeid holder seg stabil på 5,3 prosent av arbeidsstyrken.

Merethe P. Hafthorsen, direktør Nav Rogaland. Foto: Nav Rogaland  
Merethe P. Haftorsen, direktør Nav Rogaland. Foto: Nav Rogaland

– Pilene peker riktig vei for arbeidsmarkedet i Rogaland nå når samfunnet åpnes opp. Likevel er det en stor del som fremdeles ikke er tilbake i jobb. Mange bedrifter har fortsatt en lang vei å gå før de nærmer seg normal aktivitet. Samtidig er det stor uvisshett i mange bransjer, sier Haftorsen.

LES OGSÅ: Hadde overlast og skrev ut gebyrer på 20.650 kroner

Sola har flest ledige

Sola er kommunen i Rogaland med høyest andel helt uten arbeid med 7,4 prosent. Det er 1,2 prosent høyere enn fylkesgjennomsnittet på 6,2 prosent. Haugesund har 7,1 prosent helt uten arbeid, mens i Stavanger er andelen på 7,0 prosent. Bak Stavanger ligger Sandnes med 6,6 prosent helt ledige. Det samme har Eigersund.

LES OGSÅ: Skoler i Stavanger og Sandnes får kritikk av Datatilsynet

Over 2000 utlyste stillinger

I mai ble det også lyst ut rundt 2000 stillinger i Rogaland. Flest innenfor helse, pleie og omsorg med 468 stillingar totalt.

Innen bygg- og anlegg ble det lyst ut 365 stillinger.

244 stillingerble kunngjort innen ingeniør- og IKT-fag. Nesten like mange ble også kunngjort innen undervisning.