340 deltok i marsj mot menneskehandel

– Vi går på vegne av de menneskene som fortsatt utnyttes som slaver.

På én rekke gikk 340 personer en marsj rundt i Stavanger sentrum for å bevisstgjøre om menneskehandel og moderne slaveri lørdag. «Walk for freedom», som er A21 sin globale bevisstgjøringsmarsj, ble arrangert i 500 byer og i 50 land lørdag.

I fjor var det nesten 300 personer som deltok

LES OGSÅ: Nesten alle anmeldelser av menneskehandel ble henlagt i fjor

 – Vi går på vegne av de menneskene som fortsatt utnyttes som slaver. Vi bruker vår frihet til å kjempe for andres, og håper at mange fra Stavanger blir med på årets viktigste gåtur, sier Kristin Hovin Thorsen, lokal arrangør.

Stortingsrepresentant Aleksander Stokkebø (H) var en av dem som holdt appell i Byparken.

– Vi mennesker har vist at vi kan klare å løse det meste og få ned fattigdommen. Det umulige er bare umulig helt til vi mennesker gjør det mulig. Sammen skal vi få bort fattigdommen og bekjempe det moderne slaveriet, sa han, ifølge en pressemelding. 

LES OGSÅ: Ektepar siktet for menneskehandel:Minst fire tvangsarbeidere

Ifølge A21 er menneskehandel verdens hurtigst voksende kriminalitet, og at millioner av mennesker i dag er offer for moderne slaveri.

– Å delta på A21 sitt arrangement i Stavanger gjorde noe med meg. Det var sterkt å se et bord med kvinner på en kafé klappe i hendene når toget gikk forbi, sier Anne Kristin Bruns (KrF).

LES OGSÅ: – Det selges sex for 59 millioner årlig

 – For å bekjempe menneskehandel i Norge er vi helt avhengige av økt bevissthet om hvor omfattende problemet er, sier Lovisa Njord Johansson, daglig leder i A21 Norge.